Μητσοτάκης: Αναμένουμε επιπλέον πλεόνασμα, θα δοθεί τον Δεκέμβριο στους ασθενέστερους

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Α) μιλάει σε ανοιχτή συζήτηση με τον αρθρογράφο της εφημερίδας «New York Times», Roger Cohen (Δ), στο πλαίσιο των εργασιών του Athens Democracy Forum, στο Ζάππειο, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Εάν υπάρξει επιπλέον πλεόνασμα θα διανεμηθεί στους πολίτες στο τέλος του χρόνου, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά κατά τη διάρκεια ανοιχτής συζήτησης με τον αρθρογράφο

της εφημερίδας «New York Times», Roger Cohen, στο πλαίσιο των εργασιών του Athens Democracy Forum. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός σημείωσε:

  • «Πριν τις 7 Ιουλίου υπήρχε δημοσιονομικό κενό, τώρα αναμένεται επιπλέον πλεόνασμα για το 2019. Το όποιο επιπλέον πλεόνασμα θα δοθεί τον Δεκέμβριο για τη στήριξη των πολιτών».

Σε ερωτήσεις για την εξέλιξη της οικονομίας μετά τη νίκη στις εκλογές, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι η κυβέρνηση διανύει «ορθολογικό μήνα του μέλιτος (rational honey moon) με την ελληνική κοινωνία» και πρόσθεσε: «Ας αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει μία γενική αισιοδοξία, υπάρχει η πεποίθηση για μία νέα αρχή, για εφαρμογή πραγματικής αλλαγής… Οι άνθρωποι είναι χαρούμενοι που εμμένουμε στο σχέδιό μας. Θέτουμε ετήσιους στόχους… Θα χρησιμοποιήσουμε τον μήνα του μέλιτος για να διατηρήσουμε την θετική δυναμική».

«Πιστεύουμε ότι η μείωση των φόρων θα ενισχύσει τη φορολογική συμμόρφωση», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε τρία στοιχεία: «Την αλλαγή φορολογικής πολιτικής, τις φορολογικές περικοπές για όλους, όχι μόνο για τους λίγους, τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης στην ακίνητη περιουσία».

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Η τουρκική προκλητικότητα σε κυπριακή ΑΟΖ και Αιγαίο στη συνάντηση Μητσοτάκη-Στόλτενμπεργκ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: