Μέρος σημαντικής συμφωνίας με την Κίνα θα υπογραφεί σύντομα δήλωσε ο Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι αναμένεται η υπογραφεί ενός σημαντικού μέρους της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, πριν από το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα, χωρίς ωστόσο, να πει περισσότερα για τον χρόνο υπογραφής.

“Κοιτάμε ότι είναι πιθανό να βρισκόμαστε μπροστά από το χρονοδιάγραμμα, για να υπογράψουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος της συμφωνίας με την Κίνα. Θα το ονομάζαμε Πρώτη Φάση, αλλά είναι ένα μεγάλο μέρος,” δήλωσε στους δημοσιογράφους στην αεροπορική βάση Άντριους, πριν αναχωρήσει για μία επίσκεψη στο Σικάγο.

Όχι σε αίτημα της Κίνας γα δασμούς

Οι ΗΠΑ απέρριψαν σήμερα το αίτημα της Κίνας για την επιβολή συμπληρωματικών δασμών οικονομικού ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για την αποτυχία των ΗΠΑ να συμμορφωθούν με απόφαση του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), οδηγώντας την απόφαση σε επιδιαιτησία, σύμφωνα με δήλωση εμπορικού αξιωματούχου στην Γενεύη.

Οι αρμόδιοι δικαστές του ΠΟΕ είχαν δηλώσει τον Ιούλιο ότι οι ΗΠΑ δεν συμμορφώθηκαν πλήρως με απόφαση του ΠΟΕ σχετικά με την επιβολή αμερικανικών δασμών σε κινεζικά ηλιακά πάνελ, πύργους ανεμογεννητριών, αλλά και και κυλίνδρους χάλυβα.

Οι ίδιοι δικαστές είχαν αποφανθεί ότι το Πεκίνο μπορεί να επιβάλλει περιορισμούς υπό την μορφή αντιποίνων, στην περίπτωση που η Ουάσινγκτον δεν ακυρώσει τους αναφερόμενους δασμούς.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Οι ΗΠΑ κλιμακώνουν την πίεση στο Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμά του δήλωσε ο Μνούτσιν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: