Με θράσος απαντά το ψευδο-«υπεξ» στον πρόεδρο του ΣΑ για Βαρώσια: Θα συνεχίσουμε τις εργασίες

FILE PHOTO: Φωτογραφία που εικονίζει άποψη του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου από τη θάλασσα για πρώτη φορά μετά από 49 χρόνια. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Οι εργασίες στο θέμα των Βαρωσίων θα συνεχισθούν με αποφασιστικότητα, αναφέρει σε ανακοίνωση το ψευδο-«υπεξ» στα κατεχόμενα, υποστηρίζοντας ότι Κυριακή Δημοκρατία, μάταια προσπαθεί να διαφυλάξει το στάτους κβο.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το ψευδο-«υπεξ» σχολίασε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με τη συζήτηση στο ΣΑ του ΟΗΕ για τις τουρκικές κινήσεις στα Βαρώσια.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί σχετικά με την περίκλειστη πόλη συνεχίζονται λαμβάνοντας υπόψη τα δικαιώματα των βακούφικων και των παλαιών ιδιοκτητών, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Αναφέρεται επίσης σε μια νέα προσπάθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας να προβάλει και πάλι εμπόδια – όπως λέει – ενώ οι εργασίες καταγραφής συνεχίζονται και υποστηρίζει ότι η συζήτηση στο ΣΑ του ΟΗΕ για το θέμα που έγινε με πρωτοβουλία των Ε/κ, «εξυπηρετεί το στάτους κβο με αυτή την απόφαση που επαναλαμβάνει αποφάσεις οι οποίες δεν είναι δεσμευτικές».

Μια από τις αποφάσεις που αναφέρονται, συνεχίζει η ανακοίνωση, περιέχονταν σε διάφορα πακέτα ΜΟΕ τα οποία η ε/κ πλευρά απέρριψε και τα ακύρωσε. Με αυτή την προσπάθεια, αναφέρεται, το μόνο που κατορθώνει είναι να επιτυγχάνει την συνέχιση του στάτους κβο.

Επαναλαμβάνει ότι πρόκειται για μια απόφαση που θα αναβιώσει τα Βαρώσια, τα οποία «είναι ένα μέρος που εγκαταλείφθηκε στην μοίρα του λόγω της αδιάλλακτης στάσης της ε/κ πλευράς εδώ και 45 χρόνια και πως το ψευδο-«υπεξ», θα συνεχίσει αυτές τις εργασίες με αποφασιστικότητα.

Σε μια περίοδο που στην επικαιρότητα βρίσκεται το θέμα της πραγματοποίησης μιας άτυπης πενταμερούς διάσκεψης με την συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών ώστε να διαφανεί εάν υπάρχει ή όχι ένα κοινό όραμα για τη λύση του Κυπριακού, αναφέρει το ψευδο-«υπεξ», δεν θεωρεί σωστό στην εν λόγω ανακοίνωση του ΣΑ του ΟΗΕ (για τα Βαρώσια) να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένο μοντέλο λύσης.

Η λύση που θα βρεθεί στο Κυπριακό, σε ποιά βάση θα τύχει διαπραγμάτευσης; Αυτό είναι κάτι που πλευρές μόνο με τη συγκατάθεση των περιοχών θα καθοριστεί, καταλήγει η ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

ΥΠΕΞ για δήλωση Προέδρου ΣΑ: Σημαντικό βήμα στην προσπάθεια αποτροπής δημιουργίας τετελεσμένων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: