Με “άγριες” διαθέσεις συνεχίζουν την ημέρα οι Τούρκοι πιλότοι: Νέες υπερπτήσεις στο Αιγαίο

File Photo: Ελληνικά μαχητικά F16 σε άσκηση στο Καλό Χωριό. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ




Για ακόμη μια ημέρα, και μάλιστα παρουσία Νατοϊκού Awacs, οι Τούρκοι έδειξαν τις διαθέσεις τους για τα αντίποινα που γράψαμε νωρίς το πρωί (η είδηση ΕΔΩ) και ο λόγος είναι οι πτήσεις των F-16 και του C-130 στην Κύπρο. Αυτό εκτιμούν ανώτατες πηγές του Ελληνικού Επιτελείου.

  • Οι υπερπτήσεις ξεκίνησαν στα 28.000 πόδια στην Ρω και αμέσως μετά στα 22.000. Επτά σχηματισμοί τουρκικών F-16 και ένας σχηματισμός από F-4 Phantom βρίσκονται πέριξ του συμπλέγματος του Καστελόριζου για τουρκική άσκηση, σε περιοχή που έχουν δεσμεύσει οι γείτονες μας.

Λίγα λεπτά πριν από τις 16:00 άλλα ζεύγη τουρκικών αεροσκαφών εμφανίστηκαν στο Φαρμακονήσι, ενώ στις 16:09 δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από το νησί στα 24.000 πόδια.

Εξάλλου, λίγη ώρα αργότερα, περίπου στις 17:16, οι Τούρκοι πιλότοι με δύο F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες σε ύψος 25.400 ποδών και μόλις εννέα λεπτά αργότερα στις 17:25, πέρασαν 25.000 πόδια πάνω από το νησάκι Παναγιά.

  • Είναι μια πιεστική ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία που απογειώνει από όλη την Ελλάδα μαχητικά για αναχαιτίσεις των τουρκικών.

“Θα είναι μεγάλη ημέρα ” λένε από την Πολεμική Αεροπορία.

Περιμένουν κι άλλα “αντίποινα” μετά το χουνέρι των “Αλεπούδων” της Πολεμικής Αεροπορίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: