Μαίνονται πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις στον Πύργο και την Ξάνθη: Δεν απειλούνται κατοικίες

File Photo: Πυροσβεστικό όχημα μπροστά από τους καπνούς πυρκαγιάς. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Μεγάλη φωτιά μαίνεται από νωρίς το μεσημέρι Τρίτης, 29 Οκτωβρίου, στην περιοχή Κακοτάρι της Ηλείας και συγκεκριμένα σε πλαγιές του Ερύμανθου, ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος.

  • Όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος, «σε επικοινωνία που είχα με τους υπεύθυνους της Πυροσβεστικής, μου ανέφεραν ότι έχει ελεγχθεί ένα τμήμα του πύρινου μετώπου, όμως υπάρχει κάποιο τμήμα που θέλει ακόμη προσοχή».

Πάντως, στην περιοχή θα επιχειρούν, μέχρι την δύση του ήλιου, τα εναέρια μέσα, ενώ οι καιρικές συνθήκες δεν δημιουργούν, προς το παρόν, πρόβλημα στο έργο της κατάσβεσης.

  • Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς που καίει δασική έκταση στα Άβδηρα Ξάνθης και προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς, καθώς στην περιοχή επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις ώστε να κατασβεστεί πλήρως.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν άμεσα 45 πυροσβέστες, 14 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 αεροσκάφη τύπου Πεζετέλ (PZL).

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το μεσημέρι της Τετάρτης: Νεφώσεις και βροχές [χάρτης]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: