Μάγεψε τον αιγυπτιακό Τύπο η παρουσία του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας στο Σινά

File photo via echoflorina.gr




Είναι από τις λίγες περιπτώσεις που ο αιγυπτιακός τύπος δείχνει τέτοιο ενδιαφέρον για έναν ελληνικό πολιτιστικό φορέα, όπως συνέβη αυτές τις ημέρες με την υποδοχή του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας στο

Σινά, όπου σε μικρή απόσταση από το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, παρουσίασε τον πλούτο της ελληνικής χορευτικής και μουσικής παράδοσης ενώπιον των πολλών Υπουργών, Πρέσβεων και διακεκριμένων συμμετεχόντων στο 5ο Διεθνές Φόρουμ Ειρήνης Μέσω Θρησκειών.

Το Φόρουμ πραγματοποιήθηκε με την πρωτοβουλία του Κυβερνήτη του Νοτίου Σινά Χάλιντ Φούντα και υπό την αιγίδα του Προέδρου της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ μεγάλο ήταν το αφιέρωμα του 1ου καναλιού της κρατικής αιγυπτιακής τηλεόρασης για το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας, ενώ, αρκετά ήταν τα αντίστοιχα γραπτά δημοσιεύματα σε μεγάλες αιγυπτιακές εφημερίδες, όπως η «Αλ Μασρ αλ Γιουμ».

Ο αιγυπτιακός Τύπος αναφέρθηκε και στις αραβόφωνες μάλιστα εκδόσεις του για την παρουσία το ελληνικού παραδοσιακού συγκροτήματος αλλά και για το δώρο που συμβόλιζε την ειρήνη και το οποίο προσέφερε η Πρόεδρος του εν λόγω σωματείου της ακριτικής Φλώρινας Χριστίνα Γκόλνα, προς τον κυβερνήτη του Νοτίου Σινά κ. Χάλιντ Φούντα, καθώς και στην αναφορά του κυβερνήτη για τις πανάρχαιες και αδελφικές σχέσεις Ελλάδας- Αιγύπτου.

Λίγο πριν την αναχώρησή τους για την Ελλάδα, η 20μελής αποστολή ευχαρίστησε θερμά και τον Αρχιεπίσκοπο Σινά κ. Δαμιανό καθώς και τον Σύμβουλό του Αντώνη Καζαμία για την καθοριστική συμβολή τους και συμμετοχή τους στη μεγάλη αυτή εκδήλωση.

Μάλιστα, στον αύλειο χώρο του εξωτερικού Ξενώνα της Μονής, με θέα τους ορεινούς και επιβλητικούς όγκους του όρους Σινά, χόρεψαν ένα χορό αφιερωμένο στον Άγιο Γεώργιο, βασισμένο σε ομώνυμο παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι, παρουσία του Έλληνα πρέσβη Νικόλαου Γαριλίδη και άλλων πρέσβεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Ν. Κάτσικα

Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επισκέφθηκε ο μητροπολίτης Ταλίν και πάσης Εσθονίας Στέφανος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: