Μάχη με τις φλόγες στους Προμάχους: Επίγεια και εναέρια μέσα επιστρατεύει η Πυροσβεστική

File Photo: Πυροσβεστικό ελικόπτερο επιχειρεί στην κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ
Μάχη με τη φωτιά που μαίνεται από το απόγευμα της περασμένης Κυριακής 27 Οκτωβρίου σε δύσβατη περιοχή των Προμάχων Πέλλας, στα σύνορα με την Βόρεια Μακεδονία, δίνουν επίγεια και εναέρια μέσα. Αυτή την ώρα επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 13 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 25 ατόμων, ενώ συνδράμουν από αέρος και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου καναντέρ.

  • “Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή” αναφέρει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Παχίδης. “Προσπαθούμε να την περιορίσουμε τη φωτιά και να την οριοθετήσουμε, το σημείο είναι πάρα πολύ δύσβατο, σε υψόμετρο 1.500- 1.600 μέτρων”.

Το έργο όμως της κατάσβεσης είναι εξαιρετικά δύσκολο, όπως εξηγεί ο κ. Παχίδης, και διότι “υπάρχει περιοχή, όπου με τη φωτιά σκάνε παλιά βλήματα που βρίσκονται θαμμένα από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, οπότε πρέπει να κινούμαστε με ασφάλεια για το προσωπικό” υπογραμμίζει ο διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας. Η φωτιά κατακαίει πευκοδάσος και οξιές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
30/10/2019

Δυο ένοπλες ληστείες σε σούπερ μάρκετ της ίδιας αλυσίδας σε Πατήσια και Γαλάτσι

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal