Κυπριακό, έκνομες ενέργειες Τουρκίας, Συρία στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη-Μπλοκ

File photo: O Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης. ΚΥΠΕ




Οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, το Κυπριακό, τα νέα δεδομένα που δημιουργεί στην ευρύτερη περιοχή η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, όπως επίσης και τρέχοντα ευρωπαϊκά θέματα που εμπίπτουν στον τομέα της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας της ΕΕ, αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο των συζητήσεων του Κύπριου υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ολλανδό ομόλογό του, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας που θα πραγματοποιήσει στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, ο κ. Χριστοδουλίδης μεταβαίνει σήμερα το βράδυ στην Ολλανδία, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, αναφέρεται, θα πραγματοποιήσει κατʼ ιδίαν συνάντηση με τον Ολλανδό ομόλογό του Στεφ Μπλοκ, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών Κύπρου και Ολλανδίας.

  • «Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, το Κυπριακό, τα νέα δεδομένα που δημιουργεί στην ευρύτερη περιοχή η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, όπως επίσης και τρέχοντα ευρωπαϊκά θέματα που εμπίπτουν στον τομέα της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας της ΕΕ», προστίθεται.

Η συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με τον Ολλανδό ομόλογό του θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Μουσείο Αρχαιοτήτων στο Λάιντεν, μετά το πέρας της οποίας θα ξεναγηθούν αμφότεροι στην έκθεση κυπριακών αρχαιοτήτων με τίτλο “Cyprus – A Dynamic Island”, η οποία φιλοξενείται στο Εθνικό Μουσείο Αρχαιοτήτων της χώρας.

  • Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Τσίλε Έμπο-Οσούγι, ενώ αμέσως μετά θα απευθύνει χαιρετισμό στην τελετή παράδοσης τριών έργων του Κύπριου καλλιτέχνη Λευτέρη Ολύμπιου ως Εθνικό Δώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακολούθως, θα μεταβεί στην έδρα του Οργανισμού για την Απαγόρευση Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), όπου θα έχει εθιμοτυπική συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Φερνάντο Άριας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο το βράδυ της Παρασκευής, 11 Οκτωβρίου, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ
10/10/2019

Με θράσος απαντά το ψευδο-«υπεξ» στον πρόεδρο του ΣΑ για Βαρώσια: Θα συνεχίσουμε τις εργασίες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: