Κομπάζει ο Τραμπ ότι νίκησε τους τζιχαντιστές: Ενώ είναι οι Κούρδοι που τους πολέμησαν…

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου. EPA, Yuri Gripas / POOL




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η εκεχειρία στη Βόρεια Συρία αντέχει και υποστήριξε για άλλη μια φορά την απαράδεκτη απόφασή του να αποσύρει τους Αμερικανούς στρατιώτες από τη βόρεια Συρία.

Όμως, οι Αμερικανοί στρατιώτες δεν θα επιστρέψουν στην Αμερική, όπως υποσχέθηκε και ανακοίνωσε κομπάζοντας. Θα παραμείνουν στο Ιράκ ενώ ένας μικρός αριθμός θα μείνει στη Συρία, όπου αναγκαστικά θα ζητήσουν τη βοήθεια των Κούρδων για τις επιχειρήσις τους.

Ο κ. Τραμπ μίλησε στους δημοσιογράφους πριν την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Oι Ηνωμένες Πολιτείες, είπε, ποτέ δεν υποσχέθηκαν στους Κούρδους ότι θα παραμείνουν στην περιοχή για να τους προστατεύουν για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Πρόσθεσε ότι δεν θέλει τις αμερικανικές δυνάμεις να παραμείνουν στη Συρία και επομένως εγκαταλείπουν τη χώρα “έξυπνα”.

Κόμπασε ότι αυτός εξάρθρωσε την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ενώ η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Είναι οι Κούρδοι, που έχασαν 11 χιλιαδες γυναίκες και άνδρες, που νίκησαν τους τζιχαντιστές.

Ο κ. Τραμπ μίλησε για κάποιες αψιμαχίες στη Βόρεια Συρία. Και πρόσθεσε ότι αν η Τουρκία “παραβιάσει” τη συμφωνία με τις ΗΠΑ θα εισαγάγει νέους δασμούς στα προϊόντα της και περισσότερες κυρώσεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα που έχουν φύγει από τη Βόρεια Συρία θα ανακατανεμηθούν σε “διαφορετικές περιοχές” στη χώρα, αλλά κάποια στιγμή θα επιστρέψουν στην Αμερική! Ομολόγησε ότι μικρός αριθμός Αμερικανών στρατιωτών θα παραμείνει στη Συρία.

Σημειώνουμε ότι ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ, από το Αφγανιστάν όπου βρίσκεται, άδειασε τον πρόεδρο Τραμπ λέγοντας ότι μερικές αμμερικανικές δυνάμεις θα παραμείνουν στη Συρία για να εξασφαλίσουν ότι τα κοιτάσματά τους πετρελαίου δεν θα πέσουν στα χέρια των τζιχαντιστών. Για να το πετύχουν αυτό, χρειάζονται βεβαίως τους Κούρδους…

Θυμωμένοι Κούρδοι “αποχαιρετούν” τους Αμερικανούς πετώντας τους πατάτες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: