Κατρούγκαλος για ΣτΕ: Η αντισυνταγματικότητα αφορά μόνο στον υπολογισμό των επικουρικών [video]

File Photo: Ο Γιώργος Κατρούγκαλος. ΑΠΕ-ΜΠΕ,Παντελής Σαίτας




“Πράγματι βγήκαν αντισυνταγματικές ορισμένες από τις περιφερειακές διατάξεις του νόμου, όμως η ουσία της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, που ήταν να έχουμε ένα ενιαίο ταμείο με όμοιους κανόνες για όλους, κρίθηκε όχι μόνο συνταγματική από το Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά και σύμφωνη με τις αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας”, σημειώνει σε μία πρώτη αντίδραση μετά τη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος μέσω του ΑΝΤ1.

“Να θυμίσω ότι αντίθετα με ό,τι είχε γίνει από προηγούμενες κυβερνήσεις, που έκαναν περικοπές στις συντάξεις για δημοσιονομικούς λόγους, η επιλογή η δική μας είναι να μην κάνουμε μία πρόσθετη περικοπή, αλλά ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα από την αρχή. Τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του ασφαλιστικού συστήματος κρίθηκαν συνταγματικά”, είπε.

“Δεν μπορούν να διεκδικηθούν αναδρομικά γιατί το δικαστήριο θεωρεί ότι από τη στιγμή που υπάρχει ένα νέο σύστημα, αυτό θα πρέπει να εφαρμοστεί και προς τα εμπρός και προς τα πίσω. Οι περικοπές που κρίθηκαν μη συνταγματικές είναι στις επικουρικές. Στο σύστημα της επικουρικής ασφάλισης δεν έγινε επέμβαση, όπως στην κύρια σύνταξη, δεν κάναμε νέο σύστημα. Κρατήσαμε το παλιό της λεγόμενης νοητής κεφαλαιοποίησης και κάναμε τις αναγκαίες προσαρμογές για να δίνονται συντάξεις”, εξήγησε μεταξύ άλλων ο κ. Κατρούγκαλος.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

Οι έξι αλλαγές στην Παιδεία που έρχονται άμεσα στη Βουλή: Οι σημαίες και πάλι στους άριστους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: