«Καταργήστε τη δουλεία με κάθε βήμα»: Πορεία κατά της εμπορίας ανθρώπων στη Θεσσαλονίκη

Στιγμιοτυπο από την πορεία Walk for Freedom ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Για έκτη χρονιά πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Walk For Freedom (Περπάτημα για την Ελευθερία), πορεία που έχει στόχο την αφύπνιση και ενημέρωση του κόσμου για την εμπορία ανθρώπων.

Φορώντας μαύρα ρούχα και μπλουζάκια με το μήνυμα «Abolish Slavery in every step» (Καταργήστε τη δουλεία με κάθε βήμα), εκατοντάδες συμμετέχοντες στην πορεία σχημάτισαν μία γραμμή, ο ένας πίσω από τον άλλον και περπάτησαν σιωπηλά στην παραλία, από το Λιμάνι Θεσσαλονίκης έως τον Λευκό Πύργο.

Το Walk for Freedom διοργανώνεται σε όλο τον κόσμο με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, 18η Οκτωβρίου, από την Α21 μη κερδοσκοπική οργάνωση που κινητοποιείται από την ελπίδα ότι οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο θα διασωθούν από τη δουλεία και θα βρουν αποκατάσταση.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα «Η εμπορία ανθρώπων συμβαίνει και εδώ», «Η δουλεία υπάρχει ακόμη», «Είναι η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη εγκληματική βιομηχανία στον κόσμο, με κέρδη 150 δισ. δολ. κάθε χρόνο» και «Κατάργηση της δουλείας παντού, για πάντα», βημάτισαν για να διακηρύξουν την ελευθερία.

Το 6ο Walk for Freedom πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από την έναρξη του 8oυ Διεθνή Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, στον οποίο έτρεξαν πολλοί από τους συμμετέχοντες στην πορεία με την ομάδα της Α21.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συγκίνησε το Κάιρο ο 96χρονος βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, Πλάτων Συναδινός

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: