Καταποντισμός της τουρκικής λίρας μετά την ανακοίνωση για επιχείρηση στη Συρία

File Photo: Στις 10:17 ώρα Ελλάδας η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος διαμορφώθηκε στις 5,7450 λίρες ανά δολάριο από το επίπεδο των 5,7000 της Παρασκευής. EPA, SEDAT SUNA




Πτώση έναντι του δολαρίου κατέγραψε σήμερα η τουρκική λίρα αφού ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η Άγκυρα σύντομα θα προχωρήσει στη στρατιωτική επιχείρησή της στη βόρειοανατολική Συρία και ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα στηρίξουν την επιχείρηση ούτε θα εμπλακούν σε αυτή.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ της Άγκυρας και της Ουάσινγκτον τους τελευταίους μήνες, με τις δύο χώρες που είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ να διαφωνούν σε μια σειρά από ζητήματα, όπως την πολιτική στη Συρία και τις αγορές από την Τουρκία ρωσικών πυραυλικών αμυντικών συστημάτων.

Στις 10:17 ώρα Ελλάδας η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος διαμορφώθηκε στις 5,7450 λίρες ανά δολάριο από το επίπεδο των 5,7000 της Παρασκευής. Νωρίτερα είχε υποχωρήσει έως τις 5,7575 λίρες.

Ο γενικός δείκτης του τουρκικού χρηματιστηρίου BIST100 σημείωσε πτώση 0,78%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε νωρίτερα απώλειες 1,06%.

ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

Σήμερα η τελευταία ημέρα υπαγωγής στη ρύθμιση των 120 δόσεων: Πάνω από 300.000 αιτήσεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: