Καταγγελία: Με τον Πρόεδρο Τραμπ “όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρωσία”, πάντα νικά η Μόσχα

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον αντιπρόεδρο Μαικ Πενς (Κ) και τον υπουργό Εξωτερικών (Δ) Μαικ Πομπέο στην αίθουσα συνεδριάσεων του Λευκού Οίκου. Official White House Photo by Andrea Hanks




Μετά την πρόεδρο της αμερικανικής Βουλής, Νάνσι Πελόσι, η οποία βλέπει τον Βλαντιμίρ Πούτιν πίσω από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, και ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ υποστήριξε ότι οι πράξεις της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ κινδυνεύουν να αυξήσουν την επιρροή της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή.

  • “Είναι μια προδοσία της εξωτερικής μας πολιτικής στους Ρώσους, οι οποίοι είναι οι μεγάλοι νικητές από αυτή την υπόθεση“, δήλωσε ο Μενεντέζ στην εκπομπή του Τζόρτζ Στεφανόπουλου This Week” στο ABC.

ΕΙΔΗΣΗ: ΤΟ ΨΕΜΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ: ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΙΡΑΚ, ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ 

Τα σχόλια του γερουσιαστή έρχονται μετά από τη διαμεσολάβηση της Ρωσίας για τη συμφωνία μεταξύ των Κούρδων και του sυριακού καθεστώτος υπό την ηγεσία του Μπασάρ αλ Άσαντ στις 14 Οκτωβρίου.

“Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρωσία με τον πρόεδρο” (Τραμπ), είπε. «Κάθε φορά που υπάρχει ένα ζήτημα ή μια σύγκρουση, φαίνεται ότι η Ρωσία καταλήγει να κερδίζει».

Ο κ. Μενεντέζ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πολύ κακή σύσκεψη της Τετάρτης στο Λευκό Οίκο για τη Συρία.

Επέκρινε αυτό που θεωρεί ως απόσυρση της κυβέρνησης από την παγκόσμια διπλωματία, λέγοντας: “Ήμουν στη συνάντηση εκείνη του Λευκού Οίκου και πρέπει να σας πω, όταν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών λέει ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε για κάτι που είναι 7.000 μίλια μακριά και από τους εκεί τρομοκράτες. Στις 11 Σεπτεμβρίου ταξίδεψαν αυτά τα 7,000 μίλια και τελικά έκαναν τη χειρότερη επίθεση στην ιστορία του έθνους μας».

ΕΙΔΗΣΗ: Η ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Οι Δημοκρατικοί ηγέτες του Κογκρέσου αποχώρησαν από τη συνάντηση του Λευκού Οίκου όταν ο κ. Τραμπ άρχισε να προσβάλλει την πρόεδρο της Βουλής Νανσί Πελόζι, αποκαλώντας την ως «πολιτικό τρίτης κατηγορίας», κατηγορώντας την ότι θέλει το ISIS, επειδή η τρομοκρατική οργάνωση έχει στις τάξεις της μερικούς πρώην κομμουνιστές.

Καταπέλτης ο Μενέντεζ για τον Τραμπ: Πρόδωσε τους συμμάχους μας, πέθαναν για εμάς…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: