Καταδικάζει ο Μακρόν την αντισημιτική επίθεση σε Γερμανία: Αλληλεγγύη στην ισραηλινή κοινότητα

File photo: Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν. EPA, ERIC CABANIS / POOL MAXPPP OUT




Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν καταδίκασε «σθεναρά» τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα την επίθεση με στόχο συναγωγή στη Χάλε, στη Γερμανία, που είχε αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι δύο να τραυματιστούν, καταγγέλλοντας αυτή την «αντισημιτική» ενέργεια.

«Η αντισημιτική επίθεση στη Χάλε προκαλεί σοκ. Την καταδικάζουμε σθεναρά», ανέφερε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους μέσω Twitter.

«Εκφράζω την πλήρη υποστήριξή μου στην ισραηλιτική κοινότητα την ημέρα του [Γιομ] Κιπούρ, την αλληλεγγύη μου στη Γερμανία, οι σκέψεις μου βρίσκονται στις οικογένειες των θυμάτων και τους οικείους τους», συνέχισε.

Την επίθεση διέπραξε βαριά οπλισμένος άνδρας, ντυμένος με στολή παραλλαγής, η μέθοδος δράσης του οποίου παρέπεμπε στην τρομοκρατική ενέργεια που διαπράχθηκε εναντίον δύο τεμενών στην Κράιστσερτς (Νέα Ζηλανδία) τον Μάρτιο από αυστραλό ακροδεξιό.

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι έχει συλληφθεί ένας άνδρας ο οποίος τραυματίστηκε σε ανταλλαγή πυρών με στελέχη των δυνάμεων επιβολής της τάξης.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ μίλησε περί «αντισημιτικής επίθεσης» για την οποία ύποπτος είναι νεαρός οπαδός «της άκρας δεξιάς».

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Μαζική φυγή αμάχων: Η πιο βρώμικη εισβολή των Τούρκων εναντίον του ηρωικών Κούρδων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: