Καραθανασόπουλος: H συμφωνία των Πρεσπών ισχυροποιεί ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στα Δυτικά Βαλκάνια

File Photo: Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Καραθανασόπουλος. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Δεν είναι προοδευτική εξέλιξη και προς όφελος των λαών η ένταξη μιας χώρας σε μια ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία όπως είναι η ΕΕ που αποτελεί παράγοντα αποσταθεροποίησης παράγοντα επίθεσης στο βιοτικό επίπεδο και στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ να μην αρχίσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Είπε ότι το ΚΚΕ “παλεύει για να φύγει η Ελλάδα από την ΕΕ και να υπάρξουν συνολικές ρήξεις και ανατροπές” και δεν θα ισχυροποιήσει έναν ιμπεριαλιστικό παράγοντα ο οποίος “έχει ευθύνη για τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας καθώς χώρες της ΕΕ πρώτες επιτέθηκαν το ’90 για να διασπάσουν την Γιουγκοσλαβία και τα “απόνερα” αυτών των επιλογών του διαίρε και βασίλευε και της αλλαγής συνόρων τα βλέπουμε αυτό το διάστημα”.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος ανέφερε ακόμα ότι ο λαός πρέπει να ξεφύγει από την επιλογή που προβάλλουν η ΝΔ, και ο ΣΥΡΙΖΑ οτι “η θα είσαι με την ΕΕ και τους ιμπεριαλιστές ή θα είσαι με τον εθνικισμό” επισημαίνοντας ότι τον εθνικισμό “καλλιεργούν οι ιδιοι οι ιμπεριαλιστές στη λογική του διαίρει και βασίλευε”.

Σημείωσε ότι η επικίνδυνη συμφωνία των Πρεσπών έγινε για να ισχυροποιηθεί η παρουσία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στα Δυτικά Βαλκάνια και τόνισε ότι ο ισχυρός ανταγωνισμός μεταξύ ΗΠΑ, Ρωσίας και Κίνας “έχει διαμορφώσει αυτό το εκτεταμένο ναρκοπέδιο στην ευρύτερη περιοχή” και πρόσθεσε ότι Ουάσιγκτον και ΕΕ υποδαυλίζουν τις Τουρκικές επεκτατικές επιδιώξεις στο Αιγαίο, στην Κύπρο και στην ευρύτερη περιοχή.

Είπε οτι ο λαός πρέπει να πάει “κόντρα σε αυτούς τους σχεδιασμούς που μετατρέπουν την Ελλάδα σε πυριτιδαποθήκη, σε προκεχωρημένο φυλάκιο των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ και την μετατρέπουν σε μαγνήτη”.

Σχολιάζοντας την παρέμβαση της Αστυνομίας σε κινηματογράφους για το αν παρακολουθούσαν ανήλικοι την ταινία «Joker» είπε ότι είναι μια καταδικαστέα κίνηση και πως η αστυνομία δεν πρέπει να έχει ρόλο παιδονόμου. Πρόσθεσε ότι το νομοθετικό πλαίσιο που καθιστά την αστυνομία παιδονόμο είναι του ’37 επί δικτατορίας Μεταξά που δεν άλλαξε ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Αύριο η τοποθέτηση κομμάτων για τη λίστα μαρτύρων στην προκαταρκτική για Παπαγγελόπουλο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: