Καμία αρνητική σκέψη γα το αποτέλεσμα του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα δήλωσε ο Μαρτίνς

File Photo: Ο προπονητής του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο, ο πορτογάλος Πέδρο Μαρτίνς. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Καμία αρνητική σκέψη ενόψει του σημερινού (1/10, 22:00) αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα δεν περνά από το μυαλό του Πέδρο Μαρτίνς, όπως, τουλάχιστον, δήλωσε ο ίδιος ο προπονητής του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Πορτογάλος περιμένει ότι η ομάδα του θα φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το «Μαρακανά» του Βελιγραδίου, ενώ ζήτησε από τους παίκτες του να δείξουν χαρακτήρα και προσωπικότητα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μαρτίνς:

– Το παιχνίδι μοιάζει σαν τελικός, καθώς ρεαλιστικός στόχος είναι η τρίτη θέση. Είναι όντως έτσι;

«Είναι σημαντικό παιχνίδι. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι τελικός. Πρόκειται για διοργάνωση που κρατάει λίγο, θα κριθούν πολλά από το αποτέλεσμα, αλλά δεν το βλέπουμε ως τελικό».

– Μέχρι σήμερα είχατε στηριχτεί σε συγκεκριμένους παίκτες. Υπάρχει περίπτωση να αλλάξετε πλάνα;

«Δεν συμφωνώ ότι βασίζομαι σε 11 παίκτες. Έχουμε μια ομάδα με ποιοτικούς παίκτες. Στον τελευταία αγώνα βασιστήκαμε και σε άλλους παίκτες και είμαστε ικανοποιημένοι. Θα δείτε αύριο, προφανώς δεν μπορώ να σας το πω.»

– Το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα πόσο διαφορετικό τακτικά είναι με την Τότεναμ και τι ομοιότητες έχουν με Κράσνονταρ και Μπασακσεχίρ;

«Θα είναι διαφορετικά τα παιχνίδια με Μπασακχείρ και Κράσνονταρ. Δεν είναι νοκ άουτ φάση. Τώρα μαζεύουμε βαθμούς, είναι διαφορετική η νοοτροπία. κανείς δεν πρόκειται να αποκλειστεί. Περιμένουμε χαρακτήρα, κατοχή μπάλας και προσωπικότητα. Είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό».

– Ο Ερυθρός Αστέρας βρίσκεται σε πίεση μετά την ήττα από την Παρτιζάν. Πίεση υπήρξε και στον Ολυμπιακό μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

«Δεν νομίζω ότι είναι τόσο μεγάλη πίεση. Στα προηγούμενα ματς είχαν καλά αποτελέσματα. Όλοι οι επαγγελματίες ζουν υπό πίεση, έχουν μάθει να ζουν με αυτό. Είναι μεγάλα κλαμπ που πάντα προσπαθούν να νικήσουν».

– Πόσο θα βοηθήσει ο βαθμός ή οι βαθμοί και αντίστροφα πόσο κακό θα είναι μια ενδεχόμενη ήττα;

«Δεν περνάει από το μυαλό μου το αρνητικό αποτέλεσμα. Δεν ξεκινάμε σκεφτόμενοι τι θα γίνει αν χάσουμε. Να παρουσιάσουμε καλό πρόσωπο, να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες στιγμές. Δεν περνάει από το μυαλό μου το αρνητικό αποτέλεσμα».

– Έχετε ξεχωρίσει κάτι στον Ερυθρό Αστέρα, κάποιο παίκτη ή κάποιο άλλο χαρακτηριστικό;

«Πραγματικά πιστεύουμε ότι είναι ενωμένη και ποιοτική ομάδ.α ήρεμη και δεμένη, έχει υπομονή. Το είδαμε με τη Μπάγερν. Διαχειρίζεται σωστά το χρόνο. Είδαμε και τον αγώνα της με την Παρτιζάν, αν και θα είναι διαφορετικό το δικό μας παιχνίδι. Εμείς πρέπει να έχουμε κατοχή, ποιότητα και να διεκδικήσουμε αυτό που μπορούμε, γνωρίζοντας ότι ο αντίπαλος θα έχει υπομονή».

– Οι σχέσεις των δύο ομάδων είναι εξαιρετικές…

«Ξέρω για τις σχέσεις των δύο ομάδων και των οπαδών. Για τους προπονητές είναι σημαντικό να προσφέρουν θέαμα οι ομάδες τους και να τιμήσουν το ελληνικό και το σερβικό ποδόσφαιρο. Οι φιλίες είναι οι φιλίες, αλλά εμείς έχουμε στόχο τη νίκη».

Από την πλευρά του, ο επιθετικός του Ολυμπιακού, Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο, δήλωσε: «Ξέρουμε πολύ καλά πως πρόκειται για ένα πολύ ωραίο στάδιο. Με έντονη ατμόσφαιρα. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και έτοιμοι για ένα καλό παιχνίδι. Θέλουμε να δώσουμε θέαμα στους φιλάθλους που θα έρθουν στο γήπεδο.

Είμαστε προετοιμασμένοι για ένα καλό αποτέλεσμα. Προσωπικά βλέπω πολύ καλά τον ρόλο του επιθετικού. Θέλω να σκοράρω, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό. Αλλά το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και όλοι πρέπει να βοηθούν την ομάδα. Ολοι πρέπει να βοηθούν τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Θέλω να εκμεταλλεύομαι τις ευκαιρίες που μου παρουσιάζονται και να σκοράρω, για να βοηθάω την ομάδα. Γενικότερα, θέλω να συνεισφέρω στη λειτουργία της ομάδας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά την ιστορία του συλλόγου που έχουμε έρθει να αντιμετωπίσουμε. Ξέρουμε με ποια ομάδα θα παίξουμε και τι έχει πετύχει.

Όμως και εμείς έχουμε κάνει μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες και έχουμε ζήσει μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές. Έχουμε έρθει με στόχο να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσουμε. Δεν θα είναι εύκολο, καθώς έχουμε απέναντί μας έναν ποιοτικό αντίπαλο, με μεγάλες δυνατότητες, αλλά και εμείς έχουμε δουλέψει πολύ και έχουμε προετοιμαστεί καλά. Ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δεν έχω τελειώσει με την Εθνική λέει ο Αντετοκούνμπο: Είχαμε υπέροχη ομάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: