Κακοήθειες Οζερσάι για την κυπριακή ΑΟΖ: Καταδικάζει την Ε.Ε. γιατί “κακομαθαίνει” την Κύπρο

File Photo: Ο παράνομος ψευδο-«αναπληρωτής πρωθυπουργός» και ψευδο-«υπουργός Εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι. Φωτογραφία: Philenews
Η ΕΕ κακομαθαίνει τους Ε/κ, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η Κύπρος δεν είναι ένα νησί που ανήκει στους Ε/κ, ούτε υπό τη διοίκηση των Ε/κ και οι αποφάσεις για το μέλλον της Κύπρου δεν μπορούν να λαμβάνονται από τους Ε/κ χωρίς τους Τ/κ, αναφέρεται σε ανακοίνωση του παράνομου ψευδο-«υπεξ» Κουντρέτ Οζερσάι για την απόφαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για περιοριστικά μέτρα έναντι ατόμων και εταιρειών που εμπλέκονται στις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. «Η απόφαση του Συμβουλίου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», προσθέτει.

  • Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το παράνομο ψευδο-«υπεξ» αναφέρει ότι με την απόφασή του αυτή το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για ακόμη μια φορά δεν έλαβε υπόψη τα δικαιώματα του τ/κ «λαού» και κάνει λόγο για ανοικτές προβοκατόρικες ενέργειες των Ε/κ που προκάλεσαν την ένταση για τη μείωση της οποίας η τ/κ πλευρά υπέβαλε πρόταση συνεργασίας αλλά η ε/κ πλευρά την απέρριψε συνεχίζοντας τα μονομερή βήματά της. «Σε αυτή την περίπτωση ποιος προβαίνει σε προβοκάτσια και ποιος συμπεριφέρεται μαξιμαλιστικά, είναι φανερό», προστίθεται.

Χωρίς να υπάρχει μια συμφωνία και παραβιάζοντας ξεκάθαρα τα κριτήρια της Κοπεγχάγης, ολόκληρη η χώρα έγινε μέλος της ΕΕ, αλλά δεν ανήκει ολόκληρη στην Κυπριακή Δημοκρατία ούτε και της ανήκουν όλα τα δικαιώματα, προστίθεται στην ανακοίνωση. Το παράνομο ψευδο-«υπεξ» θεωρεί ότι η υποβολή για πρώτη φορά του πλέον περιεκτικού σχεδίου λύσης, εκείνου του Ανάν, προς έγκριση σε δημοψηφίσματα ενώπιον των δύο «λαών» δείχνει ότι «υπάρχουν δύο χωριστοί λαοί και δύο χωριστές διοικήσεις. Αυτές ο πραγματικότητες δεν μπορούν να αγνοηθούν υπό τον μανδύα της αλληλεγγύης (στους Ε/κ)».

  • Η εν λόγω απόφαση του Συμβουλίου, συνεχίζει, το οποίο απομονώνει τους Τ/κ σε όλες του τις αποφάσεις που είναι αντίθετες προς το διεθνές δίκαιο, «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Υπερασπίζεται επίσης την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία λέγοντας πως αυτή διενεργείται με βάση το άρθρο 51 του Χάρτη των ΗΕ και το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΣΑ του ΟΗΕ ενάντια στην τρομοκρατία για να διαφυλάξει την ασφάλεια και την εδαφική της ακεραιότητα. «Είναι λυπηρό το ότι σε αυτό τον αγώνα η ΕΕ είναι θεατής», καταλήγει.

ΚΥΠΕ
15/10/2019

Επανέρχεται ο Ακιντζί: Εξέφρασα τις ειλικρινείς μου απόψεις οι οποίες διαστρεβλώθηκαν

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal