Και η κόρη του Τσέινι εναντίον της Τουρκίας: Η Βουλή ψήφισε την τιμωρία του Ερντογάν, λέει

Η βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Λιζ Τσέινι. Φωτογραφία via ABC News




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Και η βουλευτής Λιζ Τσέινι, θυγατέρα του Ρεπουμπλικάνου πρώην αντιπροέδρου Ντικ Τσέινι, και πρόεδρος της Διάσκεψης των Ρεπουμπλικάνων, επιτέθηκε εναντίον του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Χθες το βράδυ εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση μετά τη ψηφοφορία υπέρ των κυρώσεων κατά της Τουρκίας, ως τιμωρία για τις επιθέσεις εναντίον των Κούρδων συμμάχων της Αμερικής.

“Είμαι υπερήφανη που συνεργάζομαι με τους συναδέλφους μου για να ενισχύσω αυτές τις κυρώσεις και να ψηφίσω αυτή τη νομοθεσία ως απάντηση στην απρόκλητη επίθεση της Τουρκίας.

Η επίθεση του Προέδρου Ερντογάν στη βόρεια Συρία άφησε πολλούς αθώους πολίτες πρόσφυγες ή νεκρούς, είχε ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση τρομοκρατών του ISIS και ενίσχυσε τη Ρωσία, το Ιράν και το καθεστώς του Άσαντ.

Οι αυστηρές κυρώσεις που εγκρίθηκαν από τη Βουλή τιμωρούν σήμερα τον Ερντογάν για τη βία του ενάντια στους Κούρδους συμμάχους μας στη βόρεια Συρία, που μας βοήθησαν να καταστρέψουμε τον χαλιφάτο του ISIS.

Η Αμερική πρέπει να σταθεί με τους Κούρδους εταίρους της, των οποίων η αντιτρομοκρατική συνεργασία ήταν καθοριστικής σημασίας για την θαρραλέα επιδρομή των ειδικών δυνάμεων μας κατά του Αμπού Μπακ αλ Μπαγκντάτι κοντά στα τουρκικά σύνορα».

Βαν Χόλλεν: Δεν θα καθίσουμε να κοιτάμε τους Τούρκους να σφαγιάζουν τους Κούρδους φίλους μας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: