Ιστορική δοκιμαστική πτήση από την Qantas: 19 ώρες non stop από τη Νέα Υόρκη στο Σίδνεϋ

Αναμνηστική φωτογραφία κατά την άφιξη του αεροσκάφους στο Σίδνεϋ. Photo: EPA/QANTAS
Η μεγαλύτερη εμπορική πτήση όλων των εποχών έγινε προκειμένου η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas να ερευνήσει τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ένα τόσο πολύωρο  ταξίδι στους πιλότους, το πλήρωμα, αλλά και τους επιβάτες.

Σε αυτό το ιστορικό ταξίδι, την πτήση QF7879, 50  άτομα – επιβάτες και πλήρωμα- επιβιβάστηκαν στο νέο Boeing 787-9 Dreamliner, το οποίο προσγειώθηκε στο Σίδνεϊ το πρωί της Κυριακής, έπειτα από ένα ταξίδι 19 ωρών και 16 λεπτών, που κάλυψε 16.200 χιλιόμετρα.

“Είναι μία πραγματικά ιστορική στιγμή για την Qantas, αλλά και την παγκόσμια αεροναυτιλία», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρείας, Αλαν Τζόις, ο οποίος ήταν ανάμεσα σε εκείνους που βίωσαν την ιστορική πτήση.

“Ευελπιστούμε να εξελιχθεί σε κανονική υπηρεσία που θα επιταχύνει τον χρόνο που δαπανούν οι άνθρωποι για να ταξιδέψουν από τη μια πλευρά του πλανήτη στην άλλη”, κατέληξε

Έως τώρα, κανένα αεροσκάφος δεν έκανε το ταξίδι από τη Νέα Υόρκη ως το Σίδνεϊ χωρίς στάση για ανεφοδιασμό. Προκειμένου αυτό να πραγματοποιηθεί, το Boeing πέταξε με το μέγιστο των καυσίμων, λίγους επιβάτες και περιορισμένες αποσκευές.

Μία ομάδα ερευνητών μελέτησε κατά τη διάρκεια της πτήσης τη συμπεριφορά των επιβατών, τα επίπεδα μελατονίνης των μελών του πληρώματος, αλλά και τις διεργασίες στον εγκέφαλο των πιλότων, με τη χρήση ειδικών συσκευών.

  • Αυτό που θέλουν να πετύχουν είναι να περιοριστεί το τζετ λαγκ, αλλά και να διαπιστωθεί ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος ανάπαυσης του πληρώματος κατά την πτήση.

Η Qantas σχεδιάζει να κάνει και μια δοκιμαστική πτήση από το Λονδίνο προς το Σίδνεϊ, προκειμένου να αποφασίσει έως το τέλος του χρόνου αν αυτά τα ταξίδια θα ξεκινήσουν το 2022 ή το 2023.

Με πληροφορίες από CNN

Απίστευτα επιδέξιο ρομπότ παίζει στα δάχτυλα του ενός χεριού τον κύβο του Ρούμπικ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal