Ισπανία: Χωρίς αφίσες και πανό, “βιώσιμη προεκλογική εκστρατεία” από τους Σοσιαλιστές

File photo: Ο Πέδρο Σάντσες μετά την νίκη του κόμματός του στις εκλογές του περασμένου Απριλίου.EPA,JuanJo Martin




Σε μία τηλεοπτική μονομαχία, μεταξύ και των πέντε πολιτικών αρχηγών κομμάτων, θα συμμετάσχει ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, σε ημερομηνία που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, αλλά που το αργότερο θα είναι στις 4 Νοεμβρίου. Αυτό ανακοίνωσε χθες η εκλογική επιτροπή του Σοσιαλιστικού κόμματος PSOE, χωρίς να προσθέτει σε ποιο τηλεοπτικό δίκτυο.

Όπως τονίζει το ίδιο όργανο των Σοσιαλιστών, η τηλεοπτική μονομαχία θα πρέπει να έχει «ουδέτερο τόνο» και σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές σε αυτήν θα συμμετάσχει και το ακροδεξιό κόμμα Vox, μιας κι αποτελεί την πέμπτη πολιτική δύναμη στο Κοινοβούλιο.

Επιπλέον, οι Σοσιαλιστές ανακοίνωσαν πως τηρώντας την πρόταση που έχουν καταθέσει και στα άλλα κόμματα –τα οποία την έχουν αποδεχθεί με εξαίρεση των Βάσκων αυτονομιστών του PNV– το PSOE δεν θα κυκλοφορήσει προεκλογικά διαφημιστικά και επιγραφές σε εξωτερικούς χώρους, «προάγοντας μία πιο βιώσιμη προεκλογική εκστρατεία».

Όσον αφορά τη μοναδική προεκλογική επιστολή που οι αριστεροί Podemos κι οι κεντροδεξιοί Ciudadanos ανακοίνωσαν πως θα στείλουν στους ψηφοφόρους, το PSOE δήλωσε πως τα δύο αυτά κόμματα στην πρότασή τους δεν αναφέρουν ποιο είναι το συνολικό κόστος της και πως θα οργανωθεί. Αναγνωρίζοντας, όμως, την οικολογική διάσταση αυτής της πρωτοβουλίας, το PSOE υπογράμμισε πως η δική του η επιστολή θα είναι τυπωμένη σε χαρτί από βιώσιμα προστατευμένα δάση και δεν θα περιέχεται κανένα πλαστικό στοιχείο στον φάκελο.

Συνολικά, ο προϋπολογισμός για τη διαφήμιση στην προεκλογική εκστρατεία του PSOE για τις εκλογές του Νοεμβρίου θα είναι μειωμένο κατά 2 εκατ. ευρώ, σε σχέση με την αναμέτρηση της 28ης Απριλίου, ενώ η οροφή για τα συνολικά έξοδα της εκστρατείας θα είναι εξίσου μειωμένα, από 14 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο σε 7 εκατ. ευρώ για τις παρούσες εκλογές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ -Γιώργης-Βύρων Δάβος- EFE, El Pais-El Publico

Νέος απεσταλμένος του Τραμπ σε Σερβία – Κοσυφοπέδιο, ο πρέσβης ΗΠΑ στη Γερμανία

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: