Ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία η Γαλλο-κυπριακή ναυτική άσκηση ανοιχτά της Κύπρου

Την άσκηση ανακοίνωσε η Φλοράνς Παρλί, η οποία έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό, στο twitter, ότι οι γαλλο-κυπριακές ναυτικές ασκήσεις πραγματοποιούνται σε κυπριακά χωρικά ύδατα. Φωτογραφία , πηγή, ΚΥΠΕ




Σε εξέλιξη βρίσκεται γαλλο-κυπριακή ναυτική άσκηση στα ανοιχτά της Κύπρου, με την Κυβέρνηση να σημειώνει τα πολλαπλά μηνύματα που εκπέμπονται τόσο για τη διμερή συνεργασία με το Παρίσι, όσο και σε σχέση με την ενάσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Λευκωσίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη (ΑΟΖ).

Την άσκηση ανακοίνωσε η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, η οποία έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό, στο twitter, ότι οι γαλλο-κυπριακές ναυτικές ασκήσεις πραγματοποιούνται σε κυπριακά χωρικά ύδατα και διεξάγονται μέσα στα πλαίσια μιας εξαιρετικής ποιότητας συνεργασίας. Επιθυμούμε να επιτρέψουμε στην Κύπρο, κράτος μέλος της ΕΕ, να μπορεί να διασφαλίζει τις ευθύνες της εντός των υδάτων που εμπίπτουν στην κυριαρχία της, πρόσθεσε η Γαλλίδα ΥΠΑΜ.

Σε δεύτερο χρόνο εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ότι η φρεγάτα Auvergne κατέπλευσε στο λιμάνι της Λάρνακας στις 10 Οκτωβρίου και ότι η φρεγάτα Lafayette «επρόκειτο να πραγματοποιήσει ασκήσεις μαζί με το κυπριακό πολεμικό ναυτικό την Κυριακή 13 Οκτωβρίου».

Με στοιχεία ΚΥΠΕ

Μπρα-ντε-φερ ΗΠΑ, Ρωσίας και Τουρκίας με δεκάδες νεκρούς και 200.000 εκτοπισμένους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: