Η Βουλή αποφασίζει την προανακριτική κατά Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση Novartis

File Photo: Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτριος Παπαγγελόπουλος αναμένεται να απολογηθεί στη Βουλή επί των κατηγοριών ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Τα μεσάνυχτα της Τρίτης θα διεξαχθεί στη Βουλή η μυστική ψηφοφορία για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει τη συμμετοχή και τις ενδεχόμενες ευθύνες του πρώην υπουργού αναπληρωτή Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε μεθοδεύσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.

Η συζήτηση με βάση την πρόταση που έχει κατατεθεί από τη Νέα Δημοκρατία με βάση το φάκελο που έχει στείλει στη Βουλή ο Άρειος Πάγος και αναφέρεται στην τέλεση τεσσάρων αδικημάτων (ηθική αυτουργία στα αδικήματα κατάχρησης εξουσίας, παράβασης καθήκοντος και ψευδορκίας και πρόκληση – προσφορά για την τέλεση εγκλήματος) θα ξεκινήσει στην Ολομέλεια σήμερα στις 17:00.

Η πρόταση των κυβερνητικών βουλευτών αναμένεται να στηριχθεί με ευρεία πλειοψηφία καθώς θα στηριχθεί και από τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, και της Ελληνικής Λύσης.

Το ΚΚΕ πιθανότατα θα αποχωρήσει από την ψηφοφορία ενώ προς το «παρών» προσανατολίζεται το ΜεΡΑ25. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει την πρόταση.

Η πρόταση για σύσταση προανακριτικής που έχει καταθέσει η ΚΟ της ΝΔ στηρίζεται κυρίως στις καταθέσεις της πρώην εισαγγελέως εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένης Ράικου και του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτη της εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή που περιγράφουν με λεπτομέρειες τον τρόπο δράσης του μηχανισμού Ρασπούτιν. Την ίδια ώρα νέα στοιχεία δείχνουν πως οι καθοριστικές παρεμβάσεις του παραθεσμικού μηχανισμού επεκτείνονταν και σε τουλάχιστον δύο ακόμα κρίσιμες δικαστικές υποθέσεις προσδίδοντας στην υπόθεση χαρακτηριστικά παραδικαστικού κυκλώματος.

Εισηγητής από την πλευρά της ΝΔ για την σημερινή συζήτηση είναι ο κ. Θανάσης Πλεύρης ενώ από το Κίνημα Αλλαγής θα είναι ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: