Η Τουρκία δικαιούται να διαφυλάξει την ασφάλειά της στη Συρία, λέει το Κρεμλίνο

FILE PHOTO: Ο Ρώσος πρόδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και πίσω του ο εκπρόσωπός του, Ντμίτρι Πεσκόφ.ΠFILE PHOTO. EPA, MAXIM SHEMETOV, POOL




Πρέπει να διαφυλαχθεί η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, επανέλαβε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, την ώρα που οι ΗΠΑ ανακοίνωναν ότι αποσύρουν τα στρατεύματά τους από την βορειοανατολική Συρία.

Ο Πεσκόφ δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ότι “το Κρεμλίνο γνωρίζει ότι η Τουρκία συμμερίζεται τη θέση της Ρωσίας όσον αφορά την εδαφική και την πολιτική ακεραιότητα της Συρίας”.

“Ελπίζουμε ότι οι Τούρκοι συνάδελφοί μας θα μείνουν προσηλωμένοι σε αυτή τη θέση σε όλες τις περιστάσεις”, σημείωσε.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο να σχολιάσει τις δηλώσεις Τραμπ σχετικά με τα σχέδια της Τουρκίας, ο  Πεσκόφ τόνισε πως δεν είναι δουλειά του Κρεμλίνου κάτι τέτοιο και περιορίστηκε να πει ότι είναι πάγια  θέση της Μόσχας ότι όλες οι ξένες στρατιωτικές δυνάμεις “με παράνομη παρουσία” θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη Συρία.

  • Ταυτόχρονα η Μόσχα συμφωνεί ότι “η Τουρκία μπορεί να αναλάβει δράση για να διασφαλίσει την ασφάλειά της”, τόνισε.
  • “Αυτό σημαίνει αντίσταση στα τρομοκρατικά στοιχεία τα οποία πιθανόν να κρύβονται στη Συρία. Αλλά πρώτα και κύρια λέμε ότι η εδαφική και πολιτική ακεραιότητα της Συρίας πρέπει να διασφαλιστούν” τόνισε ο Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του δεν έχουν συζητήσει τα τουρκικά σχέδια για στρατιωτική επιχείρηση στην βορειο-ανατολική Συρία.

“Ωστόσο, γνωρίζετε ότι οι Ρωσικές και οι Τουρκικές στρατιωτικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες πληροφοριών παραμένουν σε στενή επαφή”, κατέληξε ο Πρεσκόφ.

Χθες, Κυριακή, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως η Τουρκία θα αρχίσει σύντομα την από καιρό σχεδιαζόμενη στρατιωτική επιχείρηση για να δημιουργήσει αυτό που αποκαλεί “ασφαλή ζώνη” στη βόρεια Συρία και πως οι αμερικανικές δυνάμεις δεν θα αναμιχθούν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters- TASS

Πράσινο φως; Η Τουρκία θα εισβάλει στη Βόρεια Συρία αναφέρει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: