Η Πελόσι διαφωνεί με τον Τραμπ για τις κυρώσεις: Ανακοινώνει “πόλεμο” στο Κογκρέσο…

Η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής Νάνσι Πελόζι διαφωνεί με τις κυρώσεις του κ. Τραμπ εναντίον της Τουρκίας. EPA, MICHAEL REYNOLDS
Η Πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόσι απέρριψε τις κυρώσεις του Λευκού Οίκου εναντίον της Τουρκίας ως μη επαρκείς με ανακοίνωσή της, στην οποία κατηγορεί τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, για το πράσινο φως που έδωσε στον Ταγίπ Ερντογάν να εισβάλει στη Συρία.

Αναφέρει επίσης ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια στο Κογκρέσο για να επιβληθούν πολύ σκληρές κυρώσεις και να αλλάξει η απόφαση του κ. Τραμπ, ο οποίος κατηγορείται ότι πρόδωσε τους Κούρδους.

Η κ. Πελόσι διαφωνεί με την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου που εξουσιοδοτεί την επιβολή κυρώσεων κατά αξιωματούχων της Τουρκικής κυβέρνησης και συνδεδεμένων οντοτήτων.

Αναφέρει τα εξής:

“Ο Πρόεδρος Τραμπ έχει εξαπολύσει μια κλιμάκωση του χάους και της ανασφάλειας στη Συρία. Η ανακοίνωσή του για μια δέσμη κυρώσεων κατά της Τουρκίας δεν μπορεί να αντιστρέψει την ανθρωπιστική καταστροφή.

“Ο Πρόεδρος Τράμπ έδωσε στην Τουρκία το πράσινο φως για να επιτεθεί στους Κούρδους μας εταίρους, προδίδοντας χιλιάδες αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για να κρατήσουν τον κόσμο ασφαλή από τη βαρβαρότητα του Ισλαμικού Κράτους (ISIS). Η ασταθής λήψη αποφάσεων απειλεί ζωές, διακινδυνεύει την περιφερειακή ασφάλεια και υπονομεύει την αξιοπιστία της Αμερικής στον κόσμο.

Τα μέλη του Κογκρέσου, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί, συνεχίζουν να ενώνονται για να καταδικάσουν τις πράξεις του Προέδρου και να τον παροτρύνουν να αντιστρέψει την πορεία τους. Την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος ‘Ενγκλελ και ο Ρεπουμπλικανός συνάδελφός του McCaul παρουσίασαν την απόφαση H. Res. 625, ένα δικομματικό ψήφισμα που απορρίπτει άμεσα την επικίνδυνη απόφαση του Προέδρου στη Συρία, και αυτή την εβδομάδα θα προχωρήσουμε με δικομματική διμερή δράση, για να αντιταχθούμε σε αυτήν την ανεύθυνη απόφαση.

“Ο Αμερικανός λαός και οι σύμμαχοί μας αναμένουν και αξίζουν πραγματικό ηγετικό ρολο από την Ουάσιγκτον”.

Ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε τις κυρώσεις: Στον κατάλογο αξιωματούχοι και υπουργεία (βίντεο)

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal