Η οικονομική ανάκαμψη και οι επενδύσεις στο επίκεντρο συναντήσεων Πικραμμένου στο Τόκιο

File Photo: Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, στις εκδηλώσεις για την ενθρόνιση του νέου Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, στις 22 Οκτωβρίου 2019, στο Τόκιο.

  • Στις επαφές που είχε ο κ. Πικραμμένος, με την ευκαιρία της εκδήλωσης, διαπιστώθηκε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα και έντονο ενδιαφέρον από πλευράς Ιαπώνων για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την αλλαγή του επενδυτικού κλίματος των τελευταίων μηνών.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συναντήθηκε με τον ομόλογό του, αντιπρόεδρο της ιαπωνικής κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Τάρο Άσο και στην συνέχεια, με μέλη της Ιαπωνο-ελληνικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας.

  • Ο κ. Πικραμμένος ανέλυσε τις νέες αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας, τη σταθερότητα που επιτυγχάνεται σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο αλλά και την έντονη διάθεση της νέας κυβέρνησης να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Γενικότερα, διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του για την επαναφορά της Ελλάδας στην κανονικότητα και στη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για εξωστρέφεια και συνεργασία με το διεθνές περιβάλλον.

Θέμα διαλόγου αποτέλεσε και η παροχή τεχνογνωσίας εκ μέρους της Ελλάδας για τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, ενώ συμφωνήθηκε ότι και οι δύο χώρες θα προχωρήσουν άμεσα στην γρήγορη αξιοποίηση των διμερών σχέσεων, σε οικονομικό, πολιτικό και πολιτιστικό επίπεδο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
23/10/2019

Ο Ναρουχίτο 126ος αυτοκράτορας Ιαπωνίας: Tελετή ενθρόνισης παρουσία 2.000 καλεσμένων

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal