Η Μέρκελ θέλει τερματισμό στη Συρία αλλά ο Τούρκος πρέσβης μιλά για “αποφασιστικότητα”…

File Photo: Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ. EPA, OMER MESSINGER
Η ιστοσελίδα της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF δημοσιεύει συνέντευξη του Πρέσβη της Τουρκίας στη Γερμανία Αλί Κεμάλ Αϊντίν με τίτλο «Ο Τούρκος Πρέσβης υπερασπίζεται τις στρατιωτικές επιχειρήσεις», όπου σημειώνεται πως στη συνέντευξη ο Πρέσβης της Τουρκίας δεν αφήνει καμία αμφιβολία ως προς την αποφασιστικότητα της χώρας του.

Στο ερώτημα πόσο σοβαρά εννοεί ο Τούρκος Πρόεδρος το ότι στην περίπτωση που η Ευρώπη χαρακτηρίσει την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση ως «εισβολή», θα στείλει 3,6 εκ. Σύριους πρόσφυγες στην Ευρώπη, ο κ. Αϊρίν απαντά πως «αυτό δεν είναι απειλή, αλλά προειδοποίηση. Είναι πολύ απογοητευμένος και εξέφρασε μόνο την απογοήτευσή του για τη στάση της ΕΕ».

Πρόσθεσε ότι «εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας βάσει της συμφωνίας (σσ ΕΕ-Τουρκίας), αλλά δυστυχώς η πλευρά της ΕΕ δεν έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της (..) Γνωρίζετε ότι φιλοξενούμε εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία στην Τουρκία εδώ και περισσότερα από οκτώ χρόνια. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ζώνη ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων μας, θέλουμε οι Σύριοι πρόσφυγες να μπορέσουν να επιστρέψουν στη γη των προγόνων τους. Γι` αυτό ξεκινήσαμε αυτή την «Επιχείρηση Πηγή της Ειρήνης». Και η επιχείρηση συνεχίζεται, όπως είχε προγραμματιστεί, και με μεγάλη επιτυχία».

Σχετικά με τις κουρδικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία σημειώνει πως «πάνω από 300 επιθέσεις έχουν πραγματοποιηθεί εναντίον μας από αυτήν την περιοχή. Και το YPG είναι το παράρτημα του PKK στη Συρία».

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος – Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Τον άμεσο τερματισμό της τουρκικής εισβολής στη Συρία ζήτησε η Μέρκελ από τον Ερντογάν

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal