Η κυβέρνηση Μητσοτάκη άνοιξε την όρεξη της οικονομικής ελίτ της χώρας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

File Photo: Τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




«Είναι πλέον σαφές πως ο ερχομός της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει ανοίξει για τα καλά την όρεξη της οικονομικής ελίτ της χώρας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «ο ΣΕΒ διεκδικεί καθεστώς πλήρους ασυδοσίας και ισοπέδωση των δυνάμεων της εργασίας».

Ειδικότερα, αναφέρει ότι όπως προκύπτει από το μηνιαίο δελτίο οικονομικής δραστηριότητας που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανιών, «διεκδικεί καθεστώς φορολογικής ασυλίας του μεγάλου πλούτου και υιοθέτηση των θέσεων του ΔΝΤ σχετικά με τη μείωση του αφορολόγητου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως «το μέγεθος της απληστίας του ΣΕΒ είναι τέτοιο που φτάνει στο σημείο να ζητά την άρση των μέτρων στήριξης για τα χαμηλότερα εισοδήματα και, την ίδια στιγμή, απαιτεί να μειωθεί το αφορολόγητο, επικαλούμενος την “επέκταση της φορολογικής βάσης”, όπως ακριβώς το ΔΝΤ. Επιπλέον, διεκδικεί τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, απειλώντας με την αποχώρηση επιχειρήσεων στο εξωτερικό».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι θα σταθεί απέναντι «στις επιδιώξεις αυτές και σε όσους πρόθυμους σπεύσουν να τις υλοποιήσουν». Τονίζει δε πως «στον αντίποδα των θέσεων του ΣΕΒ και της ΝΔ, η μόνη λύση για το μέλλον της χώρας είναι το μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ για τη δίκαιη ανάπτυξη με επίκεντρο τις δυνάμεις της εργασίας, για το οποίο θέσαμε τις βάσεις κατά την κυβερνητική μας θητεία».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Επικρίσεις ΣΕΒ: Λείπουν από τον προϋπολογισμό 2020 κομβικές αλλαγές για την ανάπτυξη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: