Η κόρη του Τσέινι και σύμμαχος του Τραμπ απαιτεί σκληρές κυρώσεις για τον Ταγίπ Ερντογάν

Η βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Λιζ Τσέινι. EPA, ERIK S. LESSER
“Ο Πρόεδρος της Τουρκίας και το καθεστώς του πρέπει να αντιμετωπίσουν σοβαρές συνέπειες για την ανελέητη επίθεση τους εναντίον των Κούρδων συμμάχων μας στη βόρεια Συρία”.

Την παραπάνω δήλωση έκανε η Λίζ Τσέινι, κόρη του πρώην αντιπρόεδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντικ Τσέινι και σύμμαχος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

  • Η κ. Τσέινι, είναι ηγετικό στέλεχος της ρεπουμπλικανικής μειοψηφίας στην αμερικανική Βουλή. Είναι η τρίτη στην ιεραρχία. Ανήκει στην σκληρή πτέρυγα των χριστιανών του κόμματος, και την έχει απόλυτη ανάγκη ο κ. Τραμπ για την επανεκλογή του.

Μαζί με την κ. Τσέινι συντάχθηκαν δεκάδες βουλευτές και από τα δύο κόμματα. Σύντομα θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή σχέδιο νόμου για τιμωρία της Τουρκίας και για προστασία των Κούρδων της Συρίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters:

Δεκάδες στελέχη των Ρεπουμπλικάνων — του κόμματος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ — στη Βουλή των Αντιπροσώπων ανακοίνωσαν ότι ετοιμάζονται να καταθέσουν σχέδιο νόμου που θα προβλέπει την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας εξαιτίας της στρατιωτικής επιχείρησης που διεξάγει εναντίον κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία.

«Ο πρόεδρος [της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ] Ερντογάν και το καθεστώς του πρέπει να αντιμετωπίσουν σοβαρές συνέπειες για την ανελέητη επίθεσή τους εναντίον των κούρδων συμμάχων μας στη βόρεια Συρία», τόνισε η Λιζ Τσένι, η οποία προεδρεύει σε ένα από τα κομματικά όργανα των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

“Κατάπαυση πυρός” απαιτεί η Αμερική από τον Ερντογάν: Στο τραπέζι ξανά οι κυρώσεις

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal