Η κακοκαιρία “χτύπησε” τη Λεμεσό: Πλημμύρες, χάος στους δρόμους, διακοπές ρεύματος [videos, photos]

Πλημμυρισμένος δρόμος στη Λεμεσό. Photo via Philenews




Συνεχίζονται και σήμερα τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη Λεμεσό, από την κακοκαιρία που πλήττει την Κύπρο, με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να βρίσκονται σε κινητοποίηση για αντιμετώπιση των διαφόρων περιστατικών, που αφορούν κυρίως άντληση νερού, μετακίνηση δέντρων και αποκατάσταση ηλεκτροδότησης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση στη Λεμεσό, η οποία αντιμετωπίζει και το μεγαλύτερο πρόβλημα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος της, Ανδρέας Κεττής, προσθέτοντας ότι τα μέλη της υπηρεσίας βρίσκονται στους δρόμους για να ανταποκριθούν σε κλήσεις για άντληση νερών από υποστατικά και μετακίνηση δέντρων, τα οποία αποκόπηκαν λόγω των σφοδρών ανέμων.

Πλημμύρες στους δρόμους της Λεμεσού. Photo via sigmalive

Εν τω μεταξύ αρκετοί δρόμοι στο κέντρο της Λεμεσού έχουν συσσωρεύσει μεγάλες ποσότητες νερού και η διέλευση οχημάτων καθίσταται δύσκολη και επικίνδυνη σε ορισμένα σημεία.

Χθες, στην επαρχία Λεμεσού, καταγράφηκαν 29 περιστατικά για τα οποία ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα οποία αφορούσαν μετακινήσεις δέντρων που έπεσαν πάνω σε υποστατικά και ιδιωτικά οχήματα, μετακίνηση παραπηγμάτων και πρόχειρων υποστατικών, ηλιακών, αντλήσεις όμβριων υδάτων από υποστατικά και γυάλινες προθήκες οι οποίες έσπασαν λόγω των σφοδρών ανέμων.

Την ίδια ώρα και τα συνεργία της ΑΗΚ εργάζονται εντατικά για την αποκατάσταση βλαβών που προκαλούνται από τη πτώση δέντρων και από κεραυνούς που “κτυπούν ανελέητα” μετασχηματιστές, μονωτήρες και καλώδια, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η εκπρόσωπος της Αρχής, Χριστίνα Παπαδοπούλου.

Από κεραυνό που χτύπησε τη γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος Βασιλικού – Μονής, επηρεάστηκαν μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος σε Βασιλικό και Δεκέλεια, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν αρκετές περιοχές, κυρίως σε Λεμεσό και Λάρνακα.

Η κ.Παπαδοπούλου συνέστησε υπομονή στους πολίτες των οποίων τα υποστατικά επηρεάζονται, υποδεικνύοντας ότι γίνονται “υπεράνθρωπες προσπάθειες από τους ανθρώπους μας, που και αυτοί θέτουν τον εαυτόν τους σε κίνδυνο, καθώς εργάζονται σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, στην προσπάθεια τους να εντοπίσουν και να επιδιορθώσουν τις βλάβες”.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΑΗΚ, στη Λεμεσό οι βλάβες από την κακοκαιρία επηρεάζουν περιοχές του Δήμου Λεμεσού (Αγία Φύλα, Αγία Ζώνη, Αποστόλου Πέτρου και Παύλου, Αγίου Αντωνίου, Καθολική και Αγίου Ιωάννη), μέρος του Δήμου Ύψωνα, μέρος του Δήμου Γερμασόγειας (περιοχή ποταμού Γερμασόγειας και Αγία Παρασκευή), μέρος του Δήμου Αγίου Αθανασίου, την Ακτή του Κυβερνήτη, την Επταγώνεια καθώς και το Κολόσσι.

ΚΥΠΕ – Σταύρος Κονιώτης –
Κύπρος/ΛΕΜΕΣΟΣ 24/10/2019

Έντονα καιρικά φαινόμενα: Στην Πάφο αεροπλάνο αντί για Λάρνακα, 20 κλήσεις στη Λεμεσό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: