Η φρεγάτα Ελλη προσάραξε σε αβαθή στην Σαμοθράκη: Ευτυχώς την “ξεκόλλησε” το πλήρωμα




Ναυτικό ατυχημα έγινε περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα στο πλαίσιο της άσκησης Παρμενίων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η φρεγάτα Ελλη, επικεφαλής πλοίο συντονισμου της άσκησης, προσάραξε στα αβαθή σε αμμώδη σημείο στην περιοχή Καμαριώτισσα της Σαμοθράκης.

Μετά από μεγάλη προσπάθεια το πλήρωμα κατάφερε να το ξεκολλήσει τις πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην περιοχή πνέουν ισχυρότεροι άνεμοι.

Στο νησί ήταν προγραμματισμένο να γίνει η αποβατική ενέργεια της τελικής φάσης με τμήματα πεζοναύτων να εξέρχονται από τα αρματαγωγά του στόλου.

Αυτός φαίνεται ότι ήταν ο λόγος που αρχικά ακυρώθηκε το ναυτικό μέρος από την τελική ασκηση, ενώ σύμφωνα με τους επιτελείς η άσκηση σε στρατιωτικό και αεροπορικό επίπεδο θα συνεχιστεί κανονικά. Τελικά θα γίνει και το ναυτικό μέρος.

Θα υπάρξουν και ρίψεις αλεξιπτωτιστών στο νησί της Σαμοθράκης και αεροπορική υποστήριξη.

Υπ αυτό το πρίσμα το Επιτελείο δείχνει ότι το σενάριο θα συνεχιστεί με αεραποβασεις και τα στελέχη των Ειδικών δυνάμεων να επιφορτίζονται με επιπλέον προσπάθειες.

Στο πλαίσιο μιας άσκησης φυσικά και μπορεί να συμβούν πολλά λάθη. Τα λάθη γίνονται ώστε να μπορεί το Επιτελείο να τα διορθώνει. Άλλωστε δέκα μέρες που βρίσκεται σε εξέλιξη η άσκηση Παρμενίων δεν έχει συμβεί το παραμικρό είτε σε επίπεδο μέσων είτε με τον παραμικρό τραυματισμό στελέχους ή οπλίτη που παίρνει μέρος στην εκπαιδευτική διαδικασία.

«Το ξίφος της Ελλάδας είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: