Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Κυπριακές εφημερίδες. Φωτογραφία ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

FILE PHOTO: Κυπριακές εφημερίδες. Φωτογραφία ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ




Η απόφαση της ΕΕ για περιοριστικά μέτρα εναντίον φυσικών προσώπων και εταιρειών που εμπλέκονται στις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, οι καταχρήσεις που εντοπίστηκαν σε ότι αφορά ΓεΣΥ, η υπό διερεύνηση υπόθεση διάπραξης ποινικών αδικημάτων από νυν και πρώην στελέχη της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα νέα δεδομένα στο μέτωπο της Συρίας, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Δάσκαλε που δίδασκες…», γράφει στο κύριο της θέμα ότι διερευνάται το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από πέντε νυν και πρώην στελέχη της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Αλλού, γράφει ότι ο Ακιντζί επαναλαμβάνει τις θέσεις του εναντίον της Τουρκίας στη Συρία. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι η Επίτροπος Διοικήσεως δεν επέτρεψε στον Γενικό Ελεγκτή να προχωρήσει σε διαχειριστικό έλεγχο στο Γραφείο της.

Ο «Πολίτης» κάτω από τον τίτλο «Το ραντάρ του ΓεΣΥ εντοπίζει καταχρήσεις» γράφει στο κύριο του θέμα για περιπτώσεις καταχρήσεων του συστήματος που εντοπίστηκαν από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, και σημειώνει συγκεκριμένα πως μέχρι στιγμής υπάρχουν πάνω από 34 χιλιάδες ύποπτες υποθέσεις. Αλλού, γράφει πως Άσαντ και Ρωσία είναι μέχρι στιγμής οι κερδισμένοι από την τουρκική εισβολή στη Συρία. Σε άλλο του θέμα γράφει πως ένα βήμα πριν την πρακτική επιβολή στοχευμένων μέτρων κατά της Τουρκίας και της ΤΡΑΟ βρίσκεται η ΕΕ.

Ο «Ο Φιλελεύθερος», στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ο κύβος για κυρώσεις ερρίφθη», γράφει πως το πρώτο μεγάλο βήμα για επιβολή κυρώσεων κατά εταιρειών και φυσικών προσώπων που εμπλέκονται στις έκνομες τουρκικές δραστηριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ, έγινε σε επίπεδο ΕΕ. Αλλού γράφει πως στα 85 εκ ευρώ ανέρχονται οι ρύποι μέσω λογαριασμών της ΑΗΚ το 2020. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι ο Ακιντζί δέχεται βολές και δηλώνει πως παρεξηγήθηκαν οι δηλώσεις του για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.

«΄Περιοριστικά μέτρα΄ και διάλογο εισηγείται η ΕΕ» τιτλοφορεί το κύριο πρωτοσέλιδο της θέμα η «Χαραυγή» και γράφει ότι ελήφθη η πολιτική απόφαση για περιοριστικά μέτρα κατά προσώπων και εταιρειών σε σχέση με τις παράνομες τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ. Σε άλλο της θέμα, γράφει για νέες ισορροπίες στη Συρία με την εμπλοκή του συριακού στρατού στην εισβολή της Τουρκίας στη χώρα. Αλλού γράφει για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ από πλευράς παροχών.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Στήριξη από την ΕΕ έναντι των τουρκικών γεωτρήσεων”, γράφει πως η Λευκωσία χαιρέτισε χθες την απόφαση της ΕΕ για περιοριστικά μέτρα εναντίον αυτών που εμπλέκονται στις τουρκικές παράνομες ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ. Σε άλλο της θέμα, γράφει πως ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί απαντά στον Ερντογάν λέγοντας πως οι δηλώσεις του για τη Συρία είχαν διαστρεβλωθεί. Αλλού, γράφει για τις αντιδράσεις σε σχέση με τον σχεδιασμό ποδηλατόδρομου στη Λεμεσό.

ΚΥΠΕ – Θωμάς Κεττένης –
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 15/10/2019

Το ΚΥΠΕ στη Μεσογειακή Συμμαχία Πρακτορείων Ειδήσεων: Νέο καταστατικό, έδρα η Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: