Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Το ξέσπασμα του καιρού στη Λευκωσία και το επόμενο ραντεβού για το Κυπριακό στις 25 Νοεμβρίου, στο Βερολίνο, προβάλλονται στα κύρια θέματα του σημερινού Τύπου.

Προβάλλονται επίσης ο θάνατος του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, συνέντευξη της Διευθύντριας των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και άλλα.

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Ανοχύρωτες πόλεις, αδιάφοροι αρμόδιοι» γράφει ότι μετά τη Λεμεσό ήταν σειρά της Λευκωσίας να “πνιγεί” σε ένα “ποτήρι νερό” με καταστροφές και εκτεταμένες ζημιές στην παλιά Αγλαντζιά αλλά κυρίως στην περιοχή ΣΟΠΑΖ. Προβάλλει επίσης τον θάνατο του ηγέτη ή «Χαλιφη» του Ισλαμικού Κράτους, του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι μετά από στοχευμένη αμερικανική επιχείρηση και επιδρομή στη βορειοδυτική Συρία. Αναφέρει επίσης ότι χιλιάδες έχουν να παίρνουν φαρμακοποιοί από τον ΟΑΥ.

Ο «Πολίτης» κάτω από τον τίτλο «Ξεπλύναμε και 5,5 δις από την Ουκρανία» γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι δημοσίευμα του OCCRP που πέρασε στα “ψιλά” στην Κύπρο, φέρει δύο ολιγάρχες να οικειοποιούνται μέσω μηχανισμού απάτης που έστησαν το ποσό των 5,5 δις δολαρίων το οποίο “ξέπλυναν” εύκολα μέσω της Κύπρου. Παραθέτει επίσης συνέντευξη της διευθύντριας των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, Μαρία Κυρατζή, η οποία παραδέχεται πολλά κακώς κείμενα αλλά μίλησε και για το πεσμένο ηθικό των 170 λειτουργών. Γράφει επίσης ότι ακόμη 25 εκατ. θα δοθούν στο σχέδιο κινήτρων για να καταστεί η Κύπρος χώρα γυρισμάτων ξένων παραγωγών.

«Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Δύο κρίσιμα ραντεβού» και γράφει ότι μετά το Βερολίνο στις 25 Νοεμβρίου η επόμενη ημερομηνία είναι η 20 Δεκεμβρίου για άτυπη πενταμερή πιθανόν στην Ελβετία. Προβάλλει επίσης το ξέσπασμα του καιρού στη Λευκωσία, εξαιτίας των οποίων προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα. Αλλού γράφει ότι εταιρείες φέρονται να υπερπληρώνουν φόρο για να παίρνουν επιστροφές.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «΄Κλειδώνουν΄ στην τριμερή οι όροι αναφοράς» γράφει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ κατά την άτυπη τριμερή συνάντηση με τους δύο ηγέτες στις 25 Νοεμβρίου στο Βερολίνο θα επιχειρήσει να «κλειδώσει» τους όρους αναφοράς και να ανακοινώσει την άτυπη πενταμερή που θα ακολουθήσει. Προβάλλει αλλού ότι σε χείμαρρους μετατράπηκαν μέσα σε λίγα λεπτά κεντρικοί δρόμοι της Λευκωσίας, της Αγλαντζιάς και του Στροβόλου. Γράφει επίσης ότι αποδυναμώνεται το επιχείρημα του ΕΒΚΑΦ μετά την απόφαση του ‘ανωτάτου δικαστηρίου΄ στα κατεχόμενα να λαμβάνονται υπόψη οι τίτλοι ιδιοκτησίας του 1974.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Κυριακής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: