Η ΑΕΚ τελικά υπέκυψε στο νόμο του Καραϊσκάκη και ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0

Ο παίκτης του Ολυμπιακού Τόρες Γκιγιέρμε (Α) μάχεται για την μπάλα με τον παίκτη της ΑΕΚ Νέλσον Ολιβέιρα (Δ), κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου Ολυμπιακός – ΑΕΚ για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague στο γήπεδο “Γ. Καραϊσκάκης”, στο Φάληρο, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




Για ακόμα μία φορά η έδρα του Ολυμπιακού αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για την ΑΕΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 2-0 και παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας μετά την 8η αγωνιστική, ενώ η Ένωση βρίσκεται πλέον στο -8.

Κατά τα άλλα, νέα ήττα στο ΟΑΚΑ γνώρισε ο Παναθηναϊκός με 1-2 από την ΑΕΛ, ενώ εντός έδρας «τρίποντα» πανηγύρισαν με σχετική ευκολία ο Άρης (2-0 τον Παναιτωλικό) και ο Ατρόμητος (4-0 τον ουραγό Πανιώνιο)

Σε κάθε περίπτωση “ερυθρόλευκο” βάφτηκε το ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Super League. Οι παίκτες του Μαρτίνς ήταν καλύτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και πήραν δίκαια τους τρεις βαθμούς. Ο Σεμέδο στο 9′ άνοιξε το σκορ και ο Καμαρά στο 77′ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Οι Πειραιώτες σημείωσαν κι άλλο γκολ με τον Ελ Αραμπί, αλλά ακυρώθηκε μετά την χρησιμοποίηση του VAR. Με αυτό το τρίποντο ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ άφησε την ΑΕΚ πίσω με 8 βαθμούς.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε ζητήσει ένα γρήγορο γκολ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και η επιθυμία του υλοποιήθηκε. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 9′. Ο Ελ Αραμπί έδωσε στον Σουντανί που ήταν σε πλεονεκτική θέση, αυτός έκανε το σουτ και με προβολή ο Σεμέδο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0. Το γκολ έδωσε «φτερά» στους γηπεδούχους που συνέχισαν να πιέζουν. Από την άλλη η Ενωση ήταν επιφυλακτική και προσπαθούσε να βρει ευκαιρίες σε αντεπιθέσεις. Ο Ολυμπιακός στο 29′ έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα, με τον Ελ Αραμπί να εκμεταλλεύεται την τραγική συνεννόηση του Βράνιες με τον Τσιντώτα. Το γκολ, όμως, ακυρώθηκε καθώς ο διαιτητής Ζορζέ Σόουζα χρησιμοποίησε το VAR και είδε ότι υπήρχε χέρι του Γκιγιέρμε στο ξεκίνημα της φάσης.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπόρεσαν να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε με το 1-0 στα αποδυτήρια. Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε ξανά τον Ολυμπιακό να πιέζει και να φτάνει πολύ κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα. Ο Ελ Αραμπί έβγαλε μία… μαγική μπαλιά στον Ομάρ, αλλά ο Τσιντώτας έδιωξε σε κόρνερ. Στο 62′ καταγράφηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ. Ο Σιμάο, που είχε μπει τέσσερα λεπτά νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Επτά λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν. Μετά από μια ωραία εναλλαγή της μπάλας ο Καμαρά έκανε το σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έδιωξε σε κόρνερ με δυσκολία.

Η φάση του 67′ έγινε καρμπόν και στο 77′ με τη μόνη διαφορά ότι το σουτ του Καμαρά κατέληξε στα δίχτυα. Ο Ποντένσε πήρε την μπάλα, έκανε προσποίηση ότι θα διεισδύσει στη μεγάλη περιοχή, όλοι έκλεισαν πάνω του, έβγαλε στον αμαρκάριστο Καμαρά και αυτός με ωραίο σουτ έκανε το 2-0. Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ προσπάθησε να ανοιχτεί αφήνοντας περισσότερα κενά στην άμυνα. Παρόλα αυτά αμφότεροι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν μια μεγάλη ευκαιρία, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να πάρει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς που τον επανέφεραν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Στο -8 από την κορυφή πλέον βρίσκεται η ΑΕΚ.

* Πριν την έναρξη του αγώνα η ΠΑΕ Ολυμπιακός τίμησε την γνωστή φίλη της ΑΕΚ, Μυρτώ, καθώς και μία φίλαθλο της πειραϊκής ομάδας που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

Διαιτητής: Ζόρζε Σόουζα (Πορτογαλία)

Κίτρινες Κάρτες: Σεμέδο, Μασούρας – Γαλανόπουλος, Λόπες, Ολιβέιρα

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Αβραάμ, Ελαμπντελαουί, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης (89′ Λοβέρα), Καμαρά, Σουντανί (60′ Μασούρας), Ποντένσε, Ελ Αραμπί (71′ Γκερέρο)

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Τσιντώτας Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (58′ Σιμάο), Ντέλετιτς (66΄Βέρντε), Αλμπάνης (72′ Γιακουμάκης), Λιβάγια, Ολιβέιρα

Με στοιχεία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: