Grand Prix Ιαπωνίας: Ο τυφώνας “Χατζίμπις” αιτία για την αναβολή των κατατακτήριων δοκιμών

Η Ιαπωνία περιμένει την άφιξη του τυφώνα, ο οποίος εκτιμάται ως ένας από τους ισχυρότερους τυφώνες των τελευταίων δεκαετιών στην περιοχή. EPA, DIEGO AZUBEL




Οι διοργανωτές του Grand Prix της Ιαπωνίας στη F1, ακύρωσαν όλες τις κατατακτήριες δοκιμές, που είχαν προγραμματιστεί για το Σάββατο λόγω της προσέγγισης του τυφώνα «Χατζίμπις», όπως ανακοίνωσε η Φόρμουλα 1, λίγα λεπτά πριν τη έναρξη των πρώτων ελεύθερων δοκιμών.

Η Ιαπωνία περιμένει την άφιξη του τυφώνα, ο οποίος εκτιμάται ως ένας από τους ισχυρότερους τυφώνες των τελευταίων δεκαετιών στην περιοχή, που αναμένεται αύριο να πλήξει σκληρά το Τόκιο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ταχύτητα του ανέμου την ώρα που θα «κτυπάει» ο Χατζίμπις την Ιαπωνία, θα φθάνει κατά τόπους τα 280 χιλιόμετρα την ώρα.

Η Suzuka είναι 300 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, αλλά οι διοργανωτές του GP, λόγω των ισχυρών βροχών και των αναμενόμενων ανέμων, δεν θέλουν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πιλότων και των φιλάθλων, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται ήδη γύρω από την πίστα με τις σκηνές τους.

Αρχικά είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 15:00 ώρα τοπική το Σάββατο (09:00 το πρωί ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το πρόγραμμα που εκδίδεται από τους διοργανωτές, όμως τελικά θα αρχίσουν την Κυριακή στις 10:00 (04:00 ώρα Ελλάδας).

Η τελική ελεύθερη δοκιμή, η οποία κανονικά πραγματοποιείται πριν από τα προκριματικά, δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο αγώνας θα αρχίσει όπως προβλεπόταν στις 2:10 μ.μ. (08:10 ώρα Ελλάδας) την Κυριακή.

Στην Ιαπωνία η… μετακίνηση των προκριματικών την Κυριακή δεν είναι κάτι καινούργιο, αφού αυτό είχε συμβεί ήδη το 2004 και το 2010.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Ο Δημήτρης Ιτούδης είναι ο κορυφαίος προπονητής για τη σεζόν 2018-19

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: