Γκράχαμ: Οι κυρώσεις θα είναι σαν να πέφτει ένας τόνος με τούβλα στο κεφάλι του Ερντογάν (βίντεο)

Ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ κατά τη συνέντευξη του στο κανάλι FOX. Φωτογραφία από το κανάλι




Ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ δήλωσε στο κανάλι Fox News ότι «θα υπάρξουν ισχυρότατες κυρώσεις από το Κογκρέσο που θα «σπάσουν» την οικονομία της Τουρκίας και «θα συντρίψουν τον Ερντογάν μέχρι να σταματήσει η αιματοχυσία».

Ο Γκράχαμ δήλωσε ότι οι Ρεπουμπλικανοί, οι Δημοκρατικοί και η κυβέρνηση του κ. Τράπ θα χτυπήσουν τον Ερντογάν “σαν έναν τόνο με τούβλα.” (“Republicans and Democrats working with the administration are going to come down on him like a ton of bricks — Iranian-type sanctions — and he deserves it,” Graham told Fox News, saying he would meet with Trump Monday afternoon to address the situation.)

 

Ο Αμερικανός γερουσιαστής θα συναντηθεί εκτάκτως με τον πρόεδρο Τραμπ σήμερα Δευτέρα για να συζητήσουν το εύρος των κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας.

Ο κ. Γκράχαμ κατηγόρησε την Τουρκία ότι προκάλεσε την αιματοχυσία στη Συρία και τόνισε ότι ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν «έκανε το μεγαλύτερο λάθος της πολιτικής ζωής του» και αυτός «το προκάλεσε στον εαυτό του».

Τα μέλη του Κογκρέσου επιστρέφουν την Τρίτη στο Καπιτώλιο και αναμένεται το θέμα των κυρώσεων στην Τουρκία θα είναι στις προτεραιότητές τους. Μάλιστα θεωρείται βέβαιο πως το κλίμα που υπάρχει εναντίον της Αγκυρας θα συμβάλει στο να περάσει πριν το τέλος του έτους και το Νομοσχέδιο για την Ανατολική Μεσόγειο, των γερουσιαστών Μενέντεζ και Ρούμπιο.

Σήμερα υπήρξε επικοινωνία της προέδρου της Βουλής Νάνσυ Πελόσι και του γερουσιαστή Γκράχαμ, ώστε να προχωρήσει το θέμα ταχύτατα.

Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι η ανάρτηση στο τουίτερ του Ρίτσαρντ Χάας, προέδρου του πανίσχυρου Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών του πατέρα Μπους.

«Έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να εγκαταλείψουμε τον μύθο ότι η Τουρκία του Ερντογάν είναι στην πράξη σύμμαχος των ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ θα πρέπει να απομακρύνουν όλα τα πυρηνικά και να μειώσουν την εξάρτηση από βάσεις στην Τουρκία. Να περιορίσουν την ανταλλαγή πληροφοριών και τις πωλήσεις όπλων», έγραψε.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν υπάρχει διαδικασία για απομάκρυνση μιας χώρας μέλος από το ΝΑΤΟ, αλλά θα μπορούσε να μειωθεί η συνεργασία με την Τουρκία σε διάφορες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, το θέμα της απομάκρυνσης των πυρηνικών από το Ινσιρλίκ είναι κάτι που θα προχωρήσει.

Ακόμα και σήμερα οι κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: