Γιάννης Δραγασάκης: Το μεγαλύτερο μας λάθος ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Ο Γιάννης Δραγασάκης είναι ένα ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, και διετέλεσε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Ήταν από την πρώτη ημέρα εκεί και πάντοτε η γνώμη μου είχε βαρύνουσα σημασία.

Έτσι, ακόμη και σήμερα, οι απόψεις του σηματοδοτούν διεργασίες και εξελίξεις. Σε συνέντευξή του στο tvxs.gr ο κ. Δραγασάκης μεταξύ άλλων ενδιαφερόντων παραδέχθηκε ότι υπήρξαν λάθη.

Μεταξύ αυτών όμως ξεχώρισε την ανάθεση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές στον Γιάνη Βαρουφάκη.

Είπε συγκεκριμένα:

«Πράγματι, λοιπόν, υπήρξαν λάθη. Και ένα τέτοιο ήταν ότι δεν είχαν κατανοηθεί ούτε είχαν επαρκώς συζητηθεί και εξηγηθεί οι προϋποθέσεις για την ευόδωση των προσδοκιών του λαού και την επιτυχία του δικού μας σχεδίου. Για παράδειγμα το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν καθιστούσε τόσο σαφές όσο χρειαζόταν ότι η δυνατότητα υλοποίησης του εξαρτιόνταν σε καθοριστικό βαθμό από την έκβαση των διαπραγματεύσεων. Επίσης σημαντικό λάθος αποδείχτηκε ότι αναθέσαμε την υλοποίηση του σχεδίου μας, στη αρχική πιο κρίσιμη φάση, σε ένα άνθρωπο που όπως αποδείχτηκε είτε δεν το πίστευε είτε δεν το καταλάβαινε. Σε έναν άνθρωπο ο οποίος υποβίβαζε διαρκώς τη πολιτική σε τεχνικές και κακοσχεδιασμένες τακτικές και αντί να χτίζει συμμαχίες και γέφυρες, όπως απαιτούσε η πολιτική μας άνοιγε μέτωπα με όλους, συχνά αχρείαστα ή σε δευτερεύοντα θέματα, ακόμη και στις πιο κρίσιμες και ευαίσθητες στιγμές χωρίς κανένα σχέδιο ούτε Α, ούτε Β, ούτε Χ.»

Πηγή tvxs.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: