Για καλά νέα που συμβαίνουν σε σχέση με την Τουρκία και τη Συρία ομιλεί ο πρόεδρος Τραμπ

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ, με τον πρόεδρο της χώρας Ντόναλντ Τραμπ. EPA, Ron Sachs, POOL




Καλά νέα φαίνεται να συμβαίνουν σε σχέση με την Τουρκία, τη Συρία και τη Μέση Ανατολή. Περισσότερες πληροφορίες θα έρθουν αργότερα.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε απόψε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ.

Ταυτόχρονα, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι δεν θα απαιτηθούν περαιτέρω επιχειρήσεις στα σύνορα της χώρας με τη Συρία.

“Σε αυτό το στάδιο, δεν υπάρχει ανάγκη να πραγματοποιηθεί μια νέα επιχείρηση”, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας σε δήλωση του νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

“Δεκάδες” τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα την τουρκική εισβολή, δηλώνει ο αμερικανός ειδικός απεσταλμένος

Ο ειδικός απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη Συρία, Τζέιμς Τζέφρι δήλωσε σήμερα πως “δεκάδες” τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από την έναρξη της εισβολής του τουρκικού στρατού στη βορειοανατολική Συρία.

“Θα έλεγα δεκάδες αυτή τη στιγμή”, τόνισε κατά την ακρόασή του σε Επιτροπή του Κογκρέσου όταν ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Κρις Κουνς τον ρώτησε αν γνωρίζει πόσοι “σκληροπυρηνικοί” μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Υπάρχουν αναφορές για πολύ μεγαλύτερο αριθμό.

Οι Αμερικανοί ομιλούν για εγκλήματα πολέμου στην Συρία: H Τουρκία πρέπει να λογοδοτήσει…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: