Για ειρηνικό αγώνα απελευθέρωσης της Κύπρου, μίλησε από τη Λευκωσία ο Αλκιβιάδης Στεφανής

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο υφυπουργός Εθνικής ’μυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, στην Κύπρο. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ /STR




“Ελλάδα και Κύπρος θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, σε απόλυτο συντονισμό, για την επίτευξη του κύριου εθνικού στόχου, που δεν είναι άλλος από την ειρηνική απελευθέρωση και επανένωση της Μεγαλονήσου. Από την μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα πραγματικά ανεξάρτητο, ευρωπαϊκό κράτος, απαλλαγμένο από εγγυήσεις και στρατεύματα κατοχή».

Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, σε δήλωση του, αμέσως μετά το πέρας των εκδηλώσεων στην Κύπρο για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, όπου παρέστη ως εκπρόσωπος του προέδρου της ελληνικής κυβέρνησης.

Παράλληλα επανέλαβε ότι “η Ελλάδα πιστεύει στον διάλογο και αντιμετωπίζει με νηφαλιότητα τις όποιες προκλήσεις. Ουδείς όμως, να υποτιμά την ετοιμότητα και ικανότητά μας να προασπίσουμε αποτελεσματικά τα δικαιώματά μας, όποτε τούτο απαιτηθεί” κατέστησε σαφές.

Ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας παρέστη στην πανηγυρική δοξολογία που τελέσθηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη Λευκωσίας, χωροστατούντος του Μητροπολίτη Πάφου κ.κ. Γεωργίου. Στη δοξολογία παρέστησαν επίσης, ο πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο επιτετραμμένος σύμβουλος της πρεσβείας της Ελλάδας στη Λευκωσία Ιωάννης Μαλλικούρτης, οι πολιτικές, στρατιωτικές και θρησκευτικές αρχές της Κύπρου, ο διοικητής και αντιπροσωπεία αξιωματικών της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), καθώς και πλήθος κόσμου.

Περαιτέρω ο κ. Στεφανής είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον επιτετραμμένο σύμβουλο της ελληνικής πρεσβείας στη Λευκωσία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Στεφανής από την Κύπρο:Ουδείς να υποτιμά την ικανότητα να προασπίσουμε τα δικαιώματά μας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: