Φρίκη σε βιομηχανικό πάρκο στο Έσεξ: 38 πτώματα ενηλίκων κι ενός εφήβου σε κοντέινερ φορτηγού [video, photo]

Η αστυνομία του Βιετνάμ θα αρχίσει έρευνα σχετικά με καταγγελίες για δραστηριότητες λαθραίας διακίνησης ανθρώπων, μετά από εντολή του πρωθυπουργού της χώρας. Photo via Twitter, @skynews




Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε πως τα πτώματα 39 ανθρώπων βρέθηκαν σήμερα σε κοντέινερ φορτηγού σε βιομηχανικό πάρκο του ανατολικού Λονδίνου.

Όπως μεταδίδει το BBC, η αστυνομία κλήθηκε από την υπηρεσία ασθενοφόρων λίγο πριν τις 01:40 BST μετά την ανακάλυψη στο Waterglade Industrial Park στην ανατολική λεωφόρο Grays.

Σε δηλώσεις της εκπρόσωπος της Αστυνομίας κάνοντας λόγο για απόλυτη τραγωδία, αναφέρει πως η Αστυνομία του Essex βρίσκεται στα πρώτα στάδια της έρευνας.

Ο οδηγός φορτηγού, ένας 25χρονος άνδρας από τη Βόρεια Ιρλανδία, συνελήφθη υπό την υποψία δολοφονίας.

38 ενήλικες και ένας έφηβος έχουν πεθάνει, δήλωσε η αστυνομία Essex.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το φορτηγό ήρθε από τη Βουλγαρία και εισήλθε στη χώρα μέσω Holyhead το Σάββατο.

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία της αναγνώρισης των θυμάτων, ωστόσο προβλέπω ότι αυτή μπορεί να είναι μια μακρόχρονη διαδικασία», δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Άντριου Μάρινερ.

Τρομαγμένος ο Τζόνσον
Στο θέμα αναφέρθηκε μέσω ανάρτησής του στο λογαριασμό του Twitter και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σημειώνοντας πως νιώθει τρομαγμένος. Υπογράμμισε επιπλέον πως παρακολουθεί στενά τις έρευνες, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-BBC

Συναγερμός στη Γαλλία: Ταμπουρώθηκε άντρας σε μουσείο, στο Σεν Ραφαέλ, απειλές στα αραβικά [photos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: