Βαν Χόλλεν: Για όνομα του Θεού, τί περιμένει ο Τραμπ για να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία;

Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής, Κρις Φαν Χόλεν. Photo via Facebook@VanHollenForMD




Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Κρις Βαν Χόλλεν ο οποίος ηγείται, μαζί με τον Ρεπουμπλικάνο Λίντσεϊ Γκράχαμ,  της διακομματικής επιτροπής που προωθεί κυρώσεις κατά της Τουρκίας στη Γερουσία, επιτέθηκε με σφοδρότητα σήμερα κατά του προέδρου Τραμπ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, μεταδίδει το The Hill.

Επικρίνοντας τον δισταγμό του Λευκού Οίκου να επιβάλλει κυρώσεις στην Αγκυρα για την εσβολή της στην Συρία και τις επιθέσεις κατά των Κούρδων, ο Βαν Χόλλεν είπε, χαρακτηριστικά:

“Για τ’ όνομα του Θεού, τί περιμένουν; Σκοτώνονται άνθρωποι αυτή τη στιγμή. Οι Κούρδοι σύμμαχοί μας σκοτώνονται αυτή τη στιγμή, φαίνεται πως πολλοί από τους κρατούμενους του ISIS πιθανόν να είναι σε θέση να δραπετεύσουν… [Ο Λευκός Οίκος] μοιάζει γελοίος αυτή τη στιγμή, γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό το Κογκρέσο να προχωρήσει μπροστά σ’ αυτό το μέτωπο. Αυτό που κάνει όλο κι όλο [η κυβέρνηση Τραμπ] είναι να κουβεντιάζει ενώ άνθρωποι σκοτώνονται”.

“Πιστεύω ότι οικοδομείται η δυνατότητα να δράσει το Κογκρέσο από τη στιγμή που αυτός ο πρόεδρος έχει επιδείξει απόλυτη απροθυμία να κάνει κάτι γι’ αυτή τη σφαγή,” είπε ο Βαν Χόλλεν. “Το καθοριστικό είναι να δράσουμε γρήγορα. Οταν το Κογκρέσο θέλει να δράσει γρήγορα, μπορεί”.

Με πληροφορίες από The Hill

 

Μνούτσιν: Ο πρόεδρος Τραμπ μου έδωσε εντολή να κατεβάσω τα ρολά της τουρκικής οικονομίας

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: