Έτοιμες οι κυρώσεις για την Τουρκία, λέει ο Μνούτσιν: Ικανοποιημένος, όμως, με την εκεχειρία

File Photo: Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν απαντά σε ερωτήματα των δημοσιογράφων έξω από τη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, στην Ουάσιγκτον. EPA, SHAWN THEW




Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Στίβεν Μνούχιν δήλωσε την Τετάρτη ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ διατηρεί έτοιμο κατάλογο με τους τουρκικούς στόχους που θα υποστούν κυρώσεις, αλλά μέχρι στιγμής είναι ευχαριστημένος με την κατάπαυση του πυρός στη Συρία, η οποία προκάλεσε την άρση των προηγούμενων κυρώσεων.

Ο Μνούχιν δήλωσε σε συνέντευξή του στη Σαουδική Αραβία ότι ετοιμάστηκε ο κατάλογος πρόσθετων στόχων για τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, ο οποίος τον μετέφερε στην Άγκυρα όταν διαπραγματεύθηκε την κατάπαυση του πυρός με τον Ταγίπ Ερντογάν. Πρόσθεσε ότι εάν οι συνομιλίες δεν ήταν επιτυχείς, οι οικονομικές κυρώσεις θα είχαν επιβληθεί.

“Η απάντηση είναι ότι εξακολουθούμε να έχουμε αυτή τη λίστα. Δεν έχω κανένα λόγο να περιμένω ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε» (τις κυρώσεις), δήλωσε ο Μνούτσιν. “Νομίζω ότι είμαστε ικανοποιημένοι με τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί” (η κατάπαυση του πυρός).

Αυτά δεν γίνονται πουθενά στον κόσμο: Ο Τραμπ παρασημοφόρησε τον σκύλο-“ήρωα”!!!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: