Εστιατόριο στο Περού με … διακρίσεις: Έδινε καταλόγους χωρίς τιμές στις γυναίκες [video, photo]

Το εστιατόριο, στη Λίμα. Photo via Facebook, @larosanauticarestaurante




Διάσημο εστιατόριο στη Λίμα καταδικάστηκε να πληρώσει πρόστιμο ύψους 60.000 δολαρίων (περίπου 54.000 ευρώ) για διακρίσεις που έκανε σε βάρος των πελατισσών του στις οποίες οι σερβιτόροι έδιναν καταλόγους που δεν ανέφεραν τις τιμές των μενού.

Οι κατάλογοι που δίνονταν στους άνδρες περιελάμβαναν τα μενού και τα ποτά με τις αντίστοιχες τιμές τους, κάτι που δεν συνέβαινε με τους καταλόγους που δίνονταν στις γυναίκες.

Photo via Facebook, @larosanauticarestaurante

“Πρόστιμο 210.000 σολ (60.000 δολαρίων) επιβλήθηκε στο εστιατόριο ‘La rosa nautica’ για πρακτική που εισάγει διακρίσεις κατά των γυναικών”, επισήμανε σήμερα σε ανακοίνωση το Εθνικό ινστιτούτο πνευματικής ιδιοκτησίας (Indecopi), ένας δημόσιος οργανισμός που προασπίζει επίσης τα δικαιώματα των καταναλωτών.

Οι υπεύθυνοι του εστιατορίου, το οποίο βρίσκεται σε τουριστική περιοχή δίπλα στη θάλασσα, δήλωσαν ότι αυτή η διαφορετική μεταχείριση είχε στόχο να ενθαρρύνει τις γυναίκες να περνούν μια ευχάριστη ρομαντική βραδιά με τον σύντροφό τους, χωρίς να ενδιαφερθούν για την τιμή του γεύματος.

Η υπόθεση αυτή καταγγέλθηκε στο Indecopi από μια ένωση καταναλωτών τον Ιούλιο του 2018.

Μια πινακίδα θα τοποθετηθεί επίσης μέσα στο εστιατόριο που θα αναφέρει: “Σε αυτή την επιχείρηση απαγορεύεται η διάκριση σε βάρος των καταναλωτών λόγω καταγωγής, φυλής, φύλου, γλώσσας, θρησκείας, πεποιθήσεων, οικονομικής κατάστασης, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου ή άλλης ιδιότητας”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Περιπέτεια στον αέρα για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ λόγω ισχυρής καταιγίδας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: