Έσπερ στον Παναγιωτόπουλο στο ΝΑΤΟ: Τα πήγες πολύ καλά στην συνάντηση με τον Πομπέο

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο στη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Φωτογραφία via @EsperDoD, Πεντάγωνο




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL Γ.Σ.

Σύντομη συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας της Ελλάδας Νίκο Παναγιωτόπουλο, είχε ο Αμερικανός ομόλογός του Μάρκ Έσπερ, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ο Αμερικανός υπουργός δημοσίευσε φωτογραφία του με τον κ. Παναγιωτόπουλο στον λογαριασμό του στο Twitter.

“Σε ξέρω, τα πηγές πολύ καλά στην συνάντηση με τον Πομπεο. Θα τα πούμε ξανά”, είπε ο Αμερικανός υπουργός στον Έλληνα ομόλογό του. Σύμφωνα με πληροφορίες προετοιμάζεται επίσκεψη του κ. Παναγιωτόπουλου στην Ουάσιγκτον το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο “καλός” αστυνομικός στη Σύνοδο ήταν ξανά ο Γιενς Στολτεμπερκ ενώ ο “κακός” απέναντι στην Αγκυρα και τον Χουλουσί Ακαρ ήταν ο Μαρκ Εσπερ για το θέμα της Συρίας.

Η δεν Γαλλία παρουσιάζεται ενοχλημένη με την συμπεριφορά της Τουρκίας τόσο στην Συρία όσο και στο θέμα των παράνομων κινήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σήμερα το πρωί ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Τούρκος ομόλογός του Χουλουσί Ακαρ θα συναντηθούνγια  πρώτη φορά στο φόντο των 70 παραβιάσεων των συνεχων αερομαχιων και των 68 φορών που το 2019 τα τουρκικά αεροσκάφη έκαναν υπερπτησεις πάνω από ελληνικά νησιά.

Η ισραηλινή παρουσία στο FIR Αθηνών, οι υπερπτήσεις, το μάθημα στους εισβολείς από την ΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: