Επιβεβαιώνουν τις κτηνωδίες των Τούρκων οι ΗΠΑ: Βλέπουν εθνοκάθαρση, επιστροφή του ISIS

Ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ και ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, Μαρκ Μίλλι, στο Πεντάγωνο. Photo via Pentagon
Η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία σημείωσε το Σάββατο μία μεγάλη στροφή, καθώς όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έχει σχέδιο εθνοκάθαρσης των Κούρδων.

Την ίδια στιγμή, ο γερουσιαστής βαν Χόλλεν κατηγόρησε τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την προδοσία των Κούρδων συμμάχων της Αμερικής, δίνοντας το πράσινο φως στην Τουρκία για να εισβάλει στη Συρία, και πρόβλεψε αναβίωση του Ισλαμικού Κράτους.

Ο πολεμικός ανταποκριτής του NBC News, Richard Engel, ένας σημαντικός δημοσιογράφος έγραψε ότι σημειώθηκαν οι πρώτες βιαιοπραγίες από αραβικές πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από την Τουρκία και εκτελούν Κούρδους.

Αναφέρει ότι Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι του είπαν ότι οι παραπάνω πληροφορίες είναι αληθινές. Οι Αμερικανοί του είπαν ότι ανησυχούν βαθύτατα διότι (αυτές οι βιαιοπραγίες) θα ανοίξουν την πόρτα σε εθνικάθαρση των Κούρδων και την επιστροφή του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) και της Αλ Κάιντα.

Εξάλλου ο γερουσιαστής βαν Χόλλεν, επιτέθηκε ξανά εναντίον της Τουρκίας και του προέδρου Τραμπ. Έγραψε στο Twitter:

“Η Τουρκία παραλίγο να σκοτώσει Αμερικανούς στρατιώτες στη Συρία. Όχι μόνο ο Τράμπ πρόδωσε τους Κούρδους συμμάχους μας, αλλά δίνοντας στην Τουρκία το πράσινο φως για να τους επιτεθεί, έθεσε επίσης σε κίνδυνο τους δικούς μας στρατιώτες, ενώ τροφοδότησε την ανάπτυξη του Ισλαμικού Κράτους (ISIS)”.

ΔΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Κτηνωδία στη Συρία: Τουλάχιστον 9 πολίτες «εκτελέσθηκαν» από φιλοτουρκικές πολιτοφυλακές

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal