Επίθεση σε Ακιντζί από Τατάρ, Οζερσάι: Λάθος οι δηλώσεις, δεν έπρεπε να γίνουν, ποιοι τον στηρίζουν

File Photo: Ο παράνομος ψευδο-“πρόεδρος” του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ (Α) και Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Δ). Photo via Twitter, @embersintatar




Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα κατεχόμενα για την ανάρτηση του Μουσταφά Ακιντζί την οποία αφαίρεσε από τον λογαριασμό του στο facebook.

Σύμφωνα με τ/κ ιστοσελίδες, ο ψευδο-«πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ σε δηλώσεις του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Χαμπερ Τουρκ ανέφερε ότι οι απόψεις που εξέφρασε ο κατοχικός ηγέτης δεν εκφράζουν τους Τ/κ. Στην ερώτηση εάν ζητηθεί η παραίτησή του, είπε ότι θα συζητηθεί.

Ανέφερε επίσης στο τουρκικό κανάλι ότι η πλειοψηφία των Τ/κ είναι αντίθετη προς αυτές τις δηλώσεις «και θα ήθελα να πω πως αυτές οι δηλώσεις δεν έπρεπε να γίνουν, ήταν πολύ λάθος». Ο Τατάρ χρησιμοποίησε μάλιστα την φράση «ο Αλλάχ να προφυλάξει τα μεχμετζίκ. Οι προσευχές μας είναι μαζί με τον τουρκικό λαό».

Σε ανάρτησή του ο ψευδο-«υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι χαρακτήρισε την δήλωση Ακιντζί ατυχή. «Ποια χώρα είναι πάντοτε δίπλα μας, διερωτήθηκε στην δική του ανάρτηση ο Οζερσάι στη δική του ανάρτηση και ανέφερε ότι ο Μουσταφά Ακιντζί δυσκόλευε τις σχέσεις με την Τουρκία.

Πρόσθεσε ότι η ανάρτηση Ακιντζί, δεν αντικατοπτρίζει καθόλου μα καθόλου τα αισθήματα της μεγαλύτερης μερίδας των Τ/κ.

Υπέρ του Ακιντζί η τ/κ συνδικαλιστική πλατφόρμα

Η δήλωση του Μουσταφά Ακιντζί για την επιχείρηση «Πηγή ειρήνης» που άρχισε η Τουρκία στη Συρία, αντικατοπτρίζει τη γενική αντίληψη των Τ/κ και από αυτή την άποψη, ο Ακιντζί είναι «η φωνή και η συνείδηση των Τ/κ».

Στην ανακοίνωση της πλατφόρμας που εκδόθηκε πριν το μεσημέρι σήμερα, Κυριακή, αναφέρεται ότι οι ύβρεις, οι απειλές και τα σχόλια που ξεπέρασαν τα όρια, «δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Κάθε επίθεση εναντίον του Ακιντζί λογίζεται ως επίθεση εναντίον των Τ/κ που τον εξέλεξε».

Η δήλωση του Ακιντζί είναι πολύ ξεκάθαρη, προστίθεται και επαναλαμβάνει την αναφορά ότι κανένας Τ/κ δεν επιθυμεί να έχει πρόβλημα η Τουρκία εντός του εδάφους της και στην ασφάλεια των συνόρων της. Και ο κατοχικός ηγέτης και εμείς έχουμε την άποψη ότι αυτό το ζήτημα δεν θα λυθεί χύνοντας αίμα αλλά με διαπραγματεύσεις».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

Ο Ερντογάν τελειώνει τον Ακιντζί: Κυνική ομολογία, η Τουρκία του έδωσε τη θέση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: