Επίσκεψη στη Θεολογική Σχολή τη Χάλκης και συνάντηση με Βαρθολομαίο για προξένους 25 χωρών

Eκπρόσωποι του προξενικού σώματος στην Πόλη επισκέφθηκαν τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπου συναντήθηκαν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ




Την ιερά μονή Αγίας Τριάδος Χάλκης, όπου λειτουργούσε η ιστορική θεολογική σχολή, επισκέφθηκαν σήμερα, 25 γενικοί πρόξενοι διάφορων κρατών που υπηρετούν στην Πόλη, με επικεφαλής την πρόεδρο του προξενικού σώματος, γενική πρόξενο της Κροατίας, Ιβάνα Ζέρετς.

  • Τους ξένους διπλωμάτες καλωσόρισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο συνοδικό της μονής, παρουσία του ηγουμένου της, Επισκόπου Ερυθρών Κυρίλλου, και τους ενημέρωσε για την ιστορία της σχολής, για τη διακονία και τις πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Θρόνου, ενώ μοιράστηκε μαζί τους τις αναμνήσεις του από τα χρόνια φοίτησής του στη Χάλκη.

Ο κ.κ. Βαρθολομαίος προέτρεψε τον παρόντα Μ. Αρχιδιάκονο Θεόδωρο να μιλήσει για την προσφορά της θεολογικής σχολής στα ιερά γράμματα και την ευρύτερη παιδεία, μέσω των αποφοίτων της που διακόνησαν από διάφορες θέσεις την Εκκλησία σε όλο τον κόσμο.

  • Το μεσημέρι, παρέθεσε γεύμα προς τιμήν των υψηλών επισκεπτών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους της σχολής και ιδιαιτέρως στην πλούσια βιβλιοθήκη της.

Στη συνάντηση παρέστη και εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία συνόδευσε τιμητικά τους γενικούς προξένους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
07/10/2019

«Αίγυπτος, Ελλάδα, Κύπρος, είμαστε ένα χέρι», το μήνυμα του κυβερνήτη του Ν. Σινά, Χάλιντ Φούντα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: