Επεκτείνεται το κίνημα διαμαρτυρίας στο Ιράκ: Τουλάχιστον 60 νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες [video]

File Photo: Το κίνημα διαμαρτυρίας που ξεκίνησε την Τρίτη στην πρωτεύουσα με αίτημα δουλειές για τους νέους και την αποχώρηση «διεφθαρμένων» ηγετών επεκτάθηκε σχεδόν σε όλο τον νότο της χώρας. EPA, MURTAJA LATEEF




Σε περισσότερους από 60 ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 1.600 έχουν τραυματιστεί, στις αιματηρές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που μαίνονται στο Ιράκ για τέσσερις μέρες.

Στον απολογισμό που έδωσε αργά χθες Παρασκευή στη δημοσιότητα η κυβερνητική επιτροπή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανέφερε ότι από τους 60 νεκρούς, τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Βαγδάτη, και οι τραυματιστοί σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα και στις νότιες πόλεις της χώρας.

Το κίνημα διαμαρτυρίας που ξεκίνησε την Τρίτη στην πρωτεύουσα με αίτημα δουλειές για τους νέους και την αποχώρηση «διεφθαρμένων» ηγετών επεκτάθηκε σχεδόν σε όλο τον νότο της χώρας.

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Άντελ Άμπντελ Μάχντι αργά χθες έδωσε εντολή για άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Βαγδάτη από σήμερα στις 5:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας). Η απαγόρευση επιβλήθηκε την Πέμπτη τα ξημερώματα. Το μέτρο παραμένει σε ισχύ σε άλλες περιοχές στο νότιο τμήμα της χώρας.

Η διοίκηση των δυνάμεων ασφαλείας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για την εντολή του Μάχντι, ενώ πυροβολισμοί συνέχιζαν να ακούγονται κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ιρακινή πρωτεύουσα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Βίαια επεισόδια στο Χονγκ Κονγκ με αφορμή την απαγόρευση μάσκας σε διαδηλώσεις [videos, photos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: