Έντονα καιρικά φαινόμενα: Στην Πάφο αεροπλάνο αντί για Λάρνακα, 20 κλήσεις στη Λεμεσό

Έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές βροχοπτώσεις. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Σε 20 κλήσεις για παροχή βοήθειας έχει ανταποκριθεί μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική Υπηρεσία, στη Λεμεσό, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και ανέμων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος της, Ανδρέας Κεττής.

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή, τέσσερα συνεργεία βρίσκονται επί ποδός και με τη συνδρομή της Πολιτικής Άμυνας έχουν ανταποκριθεί, μέχρι στιγμής, σε 20 περιστατικά που αφορούν μετακίνηση δέντρων που αποκόπηκαν και παραπηγμάτων, καθώς και άντλησης νερού από πλημμυρισμένα υποστατικά.

Εν τω μεταξύ, έχει αυξηθεί ο αριθμός των περιοχών που παρατηρείται διακοπή της ηλεκτροδότησης, αφού σύμφωνα με την ΑΗΚ, βλάβες έχουν επηρεάσει τις περιοχές Αγίου Ιωάννη, Αποστόλου Πέτρου και Παύλου και Αγίας Φυλάξεως στο Δήμο Λεμεσού, περιοχές των Δήμων Αγίου Αθανασίου, Κάτω Πολεμιδιών και Μέσα Γειτονιάς, την περιοχή του ποταμού Γερμασόγειας, ως επίσης και τις κοινότητες Καλού Χωριού, Λουβαρά, Τριμήκληνης, Άγιου Μάμα, Άγιου Κωνσταντίνου, Ζωοπηγής και Άγιου Παύλου.

Στο μεταξύ, καταιγίδα που σημειώθηκε το απόγευμα στη περιοχή του αεροδρομίου Λάρνακας, ανάγκασε αεροσκάφος να προχωρήσει σε εκτροπή και να προσγειωθεί με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Πάφου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Hermes Airports αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Wizz Air, με 217 επιβάτες προερχόμενο από τα Σκόπια, αναγκάστηκε να κατευθυνθεί προς το αεροδρόμιο της Πάφου.

Το αεροσκάφος ήταν προγραμματισμένο να προσγειωθεί γύρω στις πέντε το απόγευμα, ωστόσο λόγω καταιγίδας που επικρατούσε εκείνη την ώρα στη περιοχή του αεροδρομίου Λάρνακας, ο πιλότος ζήτησε και έκανε εκτροπή και κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο Πάφου.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο, ωστόσο οι επιβάτες και το πλήρωμα δεν αποβιβάστηκαν, αναμένοντας βελτίωση των καιρικών συνθηκών στη περιοχή της Λάρνακας, για να επιστρέψουν.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Hermes Airports το αεροσκάφος ανεφοδιάστηκε με καύσιμα, αναμένεται να απογειωθεί εντός ολίγου από το αεροδρόμιο Πάφου και να προσγειωθεί στη Λάρνακα γύρω στις επτά απόψε.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Καταδίκασε τις παρανομίες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ ο Βρετανός υπουργός Ευρώπης Πίντσερ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: