Εντολή να επιστρέψουν οι Αμερικανοί στρατιώτες στη Συρία: Νέα συμμαχία με τους Κούρδους!

File photo: Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Μαρκ Έσπερ. Photo By: Lisa Ferdinando, DOD




Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι θα ενισχύσουν τη στρατιωτική τους παρουσία για την προστασία των πετρελαιοπηγών στη βορειοανατολική Συρία.

Και αυτό, ενώ οι κουρδικές δυνάμεις εγκατέλειψαν αρκετές από τις θέσεις τους για να συμμορφωθούν με μια συμφωνία που επέτρεψε στη Δαμασκό, την Άγκυρα και τη Μόσχα να χαράξουν την μέχρι πρόσφατα αυτόνομη περιοχή τους.

Την αποκάλυψη έκανε στην ιστοσελίδα του το Newsweek.

Το περιοδικό έγραψε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταρτίσει σχέδιο για την αποστολή στρατευμάτων και αρμάτων μάχης για την προστασία των ανατολικών πετρελαιοπηγών της Συρίας εν μέσω της απόσυρσης από το βορρά των Κούρδων και των Αμερικανών.

Η εξέλιξη θεωρείται εντυπωσιακή καθώς ο πρόεδρος Τραμπ πρόδωσε τους Κούρδους παραχωρώντας τη Βόρεια Συρία στους Ρώσους, στον Μπασάρ Άσαντ και στους Τούρκους, και τώρα φαίνεται να αντιλαμβάνεται το λάθος του.

“Οι ΗΠΑ δεσμεύονται να ενισχύσουν τη θέση τους, σε συντονισμό με τους εταίρους μας της SDF (Συμμαχικών Δημοκρατικών Δυνάμεων) στη βορειοανατολική Συρία με πρόσθετα στρατιωτικά μέσα για να αποτρέψουν να επιστρέψουν στα χέρια του ISIS ή άλλων αποσταθεροποιητικών φορέων οι πετρελαιοπηγές”, δήλωσε αξιωματούχος του Πενταγώνου.

Ο αξιωματούχος δεν έδωσε αριθμούς ούτε επιβεβαίωσε τις αναφορές ότι τα τεθωρακισμένα και άλλα στρατιωτικά μέσα των Η.Π.Α. θα παραμείνουν στις πετρελαιοπηγές, που είχαν χρηματοδοτήσει το «χαλιφάτο» του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο η πολιτοφυλακή που υποστηρίζεται από το Πεντάγωνο, οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας που κυριαρχούνται από τις Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG), θα συνεχίσει να συμμετέχει στη διασφάλιση αυτών των πετρελαιοπηγών, ανέφερε ο αξιωματούχος.

Ο Τραμπ κάλεσε τον ηγέτη τον Κούρδων στο Λευκό Οίκο: Ο Ερντογάν απαιτεί τη σύλληψή του!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: