Εκβίασε τον Ερντογάν με αναγνώριση Αρμενικής Γενοκτονίας είπαν οι συμβουλοί του στον Τραμπ

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τοην κόρη και σύμβουλό του, Ιβάνκα Τραμπ στον Λευκό Οίκο. EPA, Chris Kleponis / POOL




Οι σύμβουλοι του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ του προσέφεραν διάφορες επιλογές που αποσκοπούσαν στην εκπλήρωση της επιθυμίας του να αποσύρει τα στρατεύματα των ΗΠΑ στη Συρία χωρίς να επιτρέψει στην Τουρκία να ξεκινήσει την στρατιωτική εισβολή της, υποστηρίζει το περιοδικό Newsweek.

  • Μια τακτική στο τραπέζι ήταν αυτή: Να τον απειλήσει ότι θα αναγνωρίσει ως γενοκτονία τους θανάτους εκατομμυρίων Αρμενίων και μελών άλλων εθνικών μειονοτήτων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, δήλωσε σε Newsweek αξιωματούχος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Όπως αναφέρει το περιοδικό «το εάν ή όχι οι θάνατοι μέχρι ενάμιση εκατομμυρίου Αρμενίων και εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων και Ασσυρίων το 1915-1923 θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως «γενοκτονία» είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα στις διεθνείς σχέσεις».

Σημειώνει ότι η Τουρκία, ο διάδοχος την σύγχρονη εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, απορρίπτει ότι αυτά τα γεγονότα αποτελούσαν μια συστηματική εκστρατεία για τη σφαγή των εθνοτικών μειονοτήτων, αλλά περισσότερες από 30 χώρες και κυβερνήσεις κατέγραψαν το γεγονός ως γενοκτονία.

  • Σύμφωνα με το περιοδικό η αναγνώριση της γενοκτονίας έχει υποστηρικτές υψηλού προφίλ. Τον περασμένο Απρίλιο, οι γερουσιαστές Μπομπ Μενέντεζ από το Νιου Τζέρσεϊ και ο Τεντ Κρουζ από το Τέξας παρουσίασαν ένα ψήφισμα που επιβεβαιώνει την αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας από τις ΗΠΑ.

Το Newsweek υπενθυμίζει ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα, στις 11 Οκτωβρίου, η Κιμ Καρντάσιαν, η οποία είναι αρμενικής καταγωγής από την πλευρά του πατέρα της, βαπτίστηκε με τα παιδιά της σε ορθόδοξη εκκλησία της Αρμενίας.

Ο Πρόεδρος Τραμπ έδωσε τα πάντα στον Ταγίπ Ερντογάν και ως αντάλλαγμα πήρε ένα μπακλαβά!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: